Pereiti į pagrindinį turinį

Indonezijos teismas atmetė mirtininkų australų apeliaciją

2015-04-06 10:31
BNS inf.

Indonezijos teismui pirmadienį atmetus dviejų australų, kuriems už narkotikų kontrabandą netrukus turi būti įvykdyta mirties bausmė, naujausią apeliaciją, jie dar per žingsnį priartėjo prie savo mirties sušaudant.

Valstybinis administracinis teismas Džakartoje nurodė, kad neturi įgaliojimų nagrinėti šio užginčijimo dėl prezidento Joko Widodo (Džoko Vidodo) sprendimo atmesti jų malonės prašymus ir palikti galioti vasario mėnesį priimtą šio teismo sprendimą.

Andrew Chanas (Endrius Čanas) ir Myuranas Sukumaranas (Miuranas Sukumaranas), vadinamojo Balio devintuko – narkotikų kontrabandininkų gaujos – vadeivos, 2006 metais buvo nuteisti mirti už bandymą išvežti iš Indonezijos heroino.

J.Widodo neseniai atmetė jų prašymus suteikti jiems prezidento malonę, kuri paprastai būna paskutinė galimybė išvengti mirties bausmės. Egzekucijos jiems ir kitiems nuteistiesiems, tarp jų – užsieniečiams iš Prancūzijos, Brazilijos, Filipinų, Nigerijos ir Ganos, turėtų būti įvykdytos netrukus.

Džakarta yra sakiusi, kad lauks visų teisinių apeliacijų išnagrinėjimo ir tik tada visiems tiems nuteistiesiems vienu metu įvykdys mirties bausmę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų