Irako kurdų lyderis: kurdai vyko į Baltarusiją ne dėl ekonominės krizės

Kurdų regioninės vyriausybės Irako šiaurėje vadovas Masrouras Barzani teigia netikįs, kad tiek daug irako kurdų sprendimą išvykti į Baltarusiją lėmė ekonominė krizė ar stabilumo stygius.

Vietoj to M. Barzani pareiškė, kad daugeliu iš šalies išvykusių kurdų pasinaudojo prekybos žmonėmis tinklai ir kontrabandininkai. „Jie norėjo pasinaudoti šiais žmonėmis savo pačių tikslais, pasipelnyti“, – teigė M. Barzani.

Tokius komentarus M. Barzani išsakė penktadienį, prieš Manamos saugumo dialogo konferenciją Bahreine.

Kurdų regionai Irako šiaurėje yra nepriklausomi nuo centrinės vyriausybės Bagdade. Jie laikomi sąlyginai stabiliais, tačiau juos, kaip ir likusią šalį, veikia smarki ekonominė krizė.

Daugelis šiuo metu Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje esančių migrantų yra iš autonominių kurdų regionų Šiaurės Irake. Ketvirtadienį Irako vyriausybė užsakomuoju skrydžiu išskraidino kai kuriuos irakiečių migrantus atgal į Bagdadą.

M. Barzani taip pat nurodė, kad migrantai neatvyko į Baltarusiją neteisėtai, turėjo vizas, o daugeliu atveju už kelionę paklojo po kelis tūkstančius dolerių. „Jie išleido tūkstančius dolerių. Joks nepasiturintis žmogus neturi tiek pinigų, kad taptų pabėgėliu“, – teigė M. Barzani.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės.

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės. portretas
Visi be išimties juodašikliai braunantys į Europą braunasi su vienu tikslu sėdėti ant sprando baltiems žmonėms,kurios jiems pagal jų BANDITO alacho privalų žudyti šios baltus žmones. O sėdėti ant sprando baltiems žmonėms jie gali dėl to, kad daugumoje Europos šalių ,,valdžios" yra RASISTINĖS. Pačios RASISTIŠKIAUSIOS ,,valdžios" mano nuomone yra: Vokietijos, Prancūzijos, Olandijos, Anglijos, Ispanijos, Austrijos. Ir pačios RASISTIŠKIAUSIOS ,,valstybės" tokios kaip Vokietija ir Prancūzija įnirtingai lyg pasiutę šuniekai puola Lenkija kuri nenori būti RASISTINE. Kol Lietuvoje valdžion neprasiskverbė Bankininkas, Lietuva buvo NERASISTINE, bet valdant Ban-kui jį po truputi RASISTIĮKIEJA. Europos RASISTINĖS ,,vyriausybės" masiškai įsileisdamos juodašiknius, kurie turi vienintelį tikslą sėdėti ant sprando baltiems europiečiams, NAIKINA balta rase. Pvz., ar eis juodašiknis Lietuvoje dirbti į statybas už 700 eurų, jei gauna 600 eurų pašalpą išskaičiojamą iš baltu lietuvių ar kitu baltų žmonių

Info

Info portretas
Na tą patį kurdai Minske pasakojo anglų žurnalistams. Turėjom darbą, neblogai uždirbom, bet girdėjom, kad Vokietijoj iš vis rojus, norėjom prabangiai gyvent, turėt namą su baseinu ir tarnais. Turizmo agentūra patarė kaip nukeliaut į ES , pasiūlė paketą paslaugų ir nusipirkom bilietus. Bet netoli ES sienos jie mus paliko, sakė, kad lauks kitoj pusėj su auto Automobiliai laukė, bet mus per sieną nepraleido. O ką praleido, tuos sulaikė, neleido sėst į automobilius.

Robus

Robus portretas
Tai tas kurdų vadas nori pasakyt, kad Irake pasiturinčiais tampa tie kurdai,kurie yra abeliai ir bet kas gali juos suvilioti bet kokiai aferai, net kai jie turi darbus ir gyvena pasiturinčiai? Tai dėl ko jie iš vis veržėsi į ES, jei ir namuos buvo pinigais aptekę?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių