Irano diplomatijos vadovas atsakė D. Trumpui tviteryje

  • Teksto dydis:

Irano užsienio reikalų ministras pirmadienį sukritikavo JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) dėl naktį socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodžiusios jo žinutės, kurioje grasinama, kad šiitiška respublika sulauks „oficialios pabaigos“.

Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas) tviteryje atrašė, kad D. Trumpas yra linkęs į „genocidines replikas“.

Pasak M. J. Zarifo, D. Trumpas „tikisi pasiekti tai, kas nepavyko Aleksandrui (Didžiajam), Genghis (Khanui) (Čingis Chanui) ir kitiems agresoriams“.

„Iraniečiai išsilaikė tūkstantmečius, o tų agresorių nebėra“, – parašė ministras.

Savo žinutę jis užbaigė grotažyme #neverthreatenaniranian (niekada negrasinkite iraniečiui) ir žodžiais: „Pabandykite elgtis pagarbiai – tai veikia!“.

D. Trumpas sekmadienį paskelbė grėsmingą perspėjimą Iranui, leidęs suprasti, jog jeigu šiitiška respublika smogs Amerikos interesams, ji bus sunaikinta.

„Jeigu Iranas nori kovoti, tai bus Irano oficiali pabaiga. Niekada nebegrasinkit Jungtinėms Valstijoms“, – sakoma D. Trumpo „Twitter“ žinutėje.

Vašingtono ir Teherano santykiai staiga pablogėjo prieš metus, D. Trumpui pasitraukus iš istorinės 2015 metų Irano branduolinės sutarties ir sugrąžinus griežtas sankcijas šiai valstybei.

Šį mėnesį įtampa dar labiau išaugo, Vašingtonui paskelbus apie tolesnį ekonominių sankcijų griežtinimą ir pasiuntus į Persijos įlanką lėktuvnešio grupę bei bombonešių B-52, reaguojant į Irano keliamas „grėsmes“. Tačiau šie pareiškimai kitų šalių buvo įvertinti gana skeptiškai.

Praėjusią savaitę D. Trumpo administracija paliepė išvykti iš Irako nebūtiniems diplomatiniams darbuotojams, argumentuodama, kad jiems yra iškilęs pavojus dėl toje šalyje veikiančių Irano remiamų sukarintų grupių.

Sekmadienį į Bagdado „žaliąją zoną“, kur įsikūrusios svarbiausios valstybės institucijos ir ambasados, įskaitant JAV atstovybę, buvo paleistas vadinamosios „Katiušos“ salvinės raketų ugnies sistemos reaktyvinis sviedinys. Kol kas neaišku, kas atsakingas už šią ataką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
marionetes nekaltos nes tai spec t ruporas ir reikia tik ramybes kuria ardo abi puwses bet 1 daugiau nes lenda ne i savo zemes....

Hahaha

Hahaha portretas
Jankiai jau sau kilpa užsidėjo,dabar belieka ją patiems ir užtraukti,kaip tit pirsteles prieš Iraną taip jankiai ir išnyks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių