Ispanija atšaukia savo ambasadorių Argentinoje dėl „įžeidimo“

Ispanija atšauks savo ambasadorių Argentinoje po to, kai Argentinos prezidentas Javieras Milei sekmadienį Madride vykusiame renginyje Ispanijos ministro pirmininko Pedro Sanchezo žmoną pavadino „korumpuota“, pranešė užsienio reikalų ministras.

„Nepriimtina, kad Ispanijoje viešintis dabartinis prezidentas įžeidinėja Ispaniją ir Ispanijos ministrą pirmininką, o tai pažeidžia visus diplomatinius papročius ir elementariausias šalių sugyvenimo taisykles“, – sakė Jose Manuelis Albaresas.

„J. Milei savo elgesiu privedė Ispanijos ir Argentinos santykius prie blogiausio momento mūsų naujausioje istorijoje, – pridūrė jis per televiziją transliuotame kreipimesi. – Dėl šios priežasties ką tik atšaukiau mūsų ambasadorių Buenos Airėse konsultacijoms neapibrėžtam laikui.“

J. M. Albaresas sakė, kad Ispanija taip pat pareikalavo iš J. Milei viešo atsiprašymo, ir perspėjo, kad šalis „imsis visų priemonių, kurias laikysime tinkamomis savo suverenitetui ir orumui apginti“, jei jis to nepadarys.

Anksčiau sekmadienį Ispanijos partijos „Vox“ Madride surengtame pasaulio kraštutinių dešiniųjų lyderių susitikime pasakytoje kalboje J. Milei P. Sanchezo žmoną Begoną Gomez pavadino „korumpuota moterimi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kur cia tas iseidimas? Ispanijos jisai neiseide. Pasake teisybe apie Leftistu partija ir korumpuota premiero zmona

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt, teisybę pasakė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių