Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanijoje visuotiniai rinkimai vyks gruodžio pabaigoje

2015-10-02 12:00
BNS inf.
Reuters nuotr.

Ispanijos vyriausybės vadovas Mariano Rajoy (Marianas Rachojus) ketvirtadienį paskelbė, kad visuotiniai rinkimai šalyje vyks gruodžio 20 dieną.

M.Rajoy, paskelbęs rinkimų datą per interviu televizijai „Antena 3“, su savo konservatyvia Liaudies partija (PP) dabartiniame parlamente turi absoliučią daugumą, tačiau viešosios nuomonės apklausos rodo, kad opozicinė Socialistų partija pagal populiarumą nedaug nuo jos atsilieka.

Ultrakairioji partija „Podemos“, nusistačiusi prieš griežto taupymo politiką, kurios nuo 2011-ųjų, kai atėjo į valdžią, laikosi M.Rajoy vyriausybė, viešosios nuomonės apklausose užima trečią vietą.

Jei socialistai ir „Podemos“ sudarytų koaliciją, turėtų galimybę išstumti PP iš valdžios, rodo apklausos.

M.Rajoy atmetė alternatyvų siūlymą surengti balsavimą gruodžio pradžioje ir televizijai „Antena 3“ sakė: „Dabar bus tinkamas laiko tarpas, kad parlamentas pradėtų dirbti po švenčių“.

M.Rajoy iškovojo įspūdingą pergalę 2011 metais vykusiuose rinkimuose, elektoratui nubaudus socialistus už tai, kaip jie vadovavo šaliai po didžiulės finansų krizės, kuri šalį sukrėtė 2008-aisiais.

Katalonų reikalavimai dėl jų regiono nepriklausomybės tikriausiai bus viena svarbiausių rinkimų kampanijos temų, turint galvoje, kad separatistų partijos sekmadienį laimėjo regioninio parlamento rinkimus, kuriuos jie vadino de facto referendumu dėl atsiskyrimo nuo Ispanijos.

M.Rajoy ne kartą griežtai atmetė katalonų separatistų reikalavimus surengti šiuo klausimu oficialų referendumą, o šią savaitę apskritai atsisakė diskutuoti apie šio turtingo šiaurės vakarinio regiono atsiskyrimo galimybę, pažymėjęs, kad neaptarinės „Ispanijos vienybės pabaigos“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų