Ispanijos prestižinė premija skirta feministei G. Steinem

Feministei Gloriai Steinem (Glorijai Steinem), vienai iš Amerikos moterų judėjimo lyderių aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje, trečiadienį buvo skirta Ispanijos prestižinė Astūrijos princesės premija komunikacijos ir humanitarinių mokslų srityje.

Nugalėtojus renkančio Astūrijos princesės fondo pareiškime 87 metų JAV žurnalistė ir aktyvistė vadinama „vienu didžiųjų šiuolaikinės visuomenės revoliucijų variklių“.

„Per šešis dešimtmečius jos tvirtas ir nenuilstantis atsidavimas feminizmui, jos sąmoningumas ir noras įtraukti visus balsus skatino lygybę kaip vieną iš pagrindinių žmonijos vertybių“, – priduriama jame.

Anksčiau šį apdovanojimą yra pelnę JAV fotografė Annie Leibovitz (Eni Leibovic), argentiniečių komiška muzikos grupė „Les Luthiers“ ir japonų žaidimų kūrėjas Shigeru Miyamoto (Šigeru Mijamotas), žaidimo „Super Mario Bros“ autorius.

50 000 eurų Astūrijos princesės premija yra vienas iš aštuonių apdovanojimų, kuriuos kasmet išdalija Ispanijos princesės Leonoros fondas. Tarp jų taip pat yra sporto, literatūros ir mokslo apdovanojimų.

Premijos yra įteikiamos kiekvieną rudenį Astūrijos regiono sostinėje Ovjede per iškilmingą ceremoniją, kuri tiesiogiai transliuojama per Ispanijos televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o feministe - kas tai per

o feministe - kas tai per  portretas
padaras ... ka ji daro ,veikia, koks jos veikos aspektas ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių