Pereiti į pagrindinį turinį

Išpirką gavę Somalio piratai paleido turkų laivą

2009-10-06 15:47
Išpirką gavę Somalio piratai paleido turkų laivą
Išpirką gavę Somalio piratai paleido turkų laivą / "Reuters" nuotr.

Somalio piratai pirmadienį paleido Turkijos laivą, kai jiems buvo sumokėta 1,5 mln. dolerių išpirka, pranešė vienas iš pagrobėjų.

Šio regiono jūrų laivybos agentūros pareigūnai patvirtino, kad sausakrūvis “Horizon 1", kuris liepos 8 dieną buvo pagrobtas su 23 Turkijos piliečių įgula, buvo paleistas.

“Paėmėme 1,5 mln. JAV dolerių ir paleidome turkų laivą", - pirmadienį telefonu naujienų agentūrai “Reuters" sakė vienas iš piratų, prisistatęs Abshiro vardu. Jis kalbėjo iš piratų tvirtove laikomo Eilo kaimo.

“Delsėme pasitraukti dėl buhalterinių priežasčių - dalijomės pinigus. Išsilaipinome iš to laivo šią popietę", - pridūrė jis.

Eilo gyventojai sakė, kad gavus išpirką piratų bendrininkai kaime surengė triukšmingą šventę.

Kenijoje veikiančios Pagalbos jūrininkams Rytų Afrikoje programos vadovas Andrew Mwangura patvirtino, kad turkų laivas, plukdęs sieros krovinį, buvo paleistas.

Apie įgulos narių būklę kol kas nieko nepranešama.

Ispanijos žiniasklaida nurodė, kad "Horizon 1" buvo pagrobtas, kai plaukė iš Jordanijos į Saudo Arabiją.

Indijos vandenyne ir strategiškai svarbioje Adeno įlankoje piratų išpuoliai nesiliauja, nors prie Somalio krantų patruliuoja kelių šalių karo laivai. Kelis pastaruosius mėnesius užpuolikams trukdė musoninės liūtys, tačiau dabar jie vėl atnaujino atakas.

Praeitą savaitę buvo pagrobtas Ispanijos tunų žvejų laivas su visa įgula.

Ispanijos užsienio reikalų ministras Miguelis Angelis Moratinosas pranešė pirmadienį kalbėjęsis su Somalio premjeru, kuris pažadėjo pagalbą siekiant susitarti, kad žvejų laivas būtų paleistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų