Įspūdingoje vietoje – nežmoniškas karštis: turistai atvyksta išbandyti savo ištvermės

Per JAV ritasi karščio banga, didžiausia – Mirties slėnyje. Tiesa, rekordiniai karščiai dažną ne atbaido, o vilioja. Turistai vyksta į Mirties slėnį patikrinti, ar pavyks ištverti karštį, kai oras įkaista net iki 56 laipsnių.

Mirties slėnis – karščiausia JAV vieta. Karščio rekordas pasiektas prieš daugiau nei šimtmetį, kai buvo užfiksuoti kone 57 laipsniai karščio.  

„Kai kalbame apie oficialius karščio rekordus, juos stebime šioje stotyje. Tačiau prie lankytojų centro taip pat turime skaitmeninį termometrą, kad lankytojai galėtų ateiti ir nusifotografuoti prie jo“, – teigė Mirties slėnio prižiūrėtojas Matthewas Lamaras. 

Vis dėlto pirmadienį turistams skirtas termometras rodė 56 laipsnius kaitros. 

Nežinau, kaip čia kas nors gali išgyventi.

„Lauke esantis termometras yra tiesioginiuose saulės spinduliuose. Jis gana arti pastatytas, todėl į jį patenka daugiau šilumos. Jis yra įkaitęs maždaug penkiais laipsniais daugiau nei yra iš tikrųjų“, – aiškino Mirties slėnio prižiūrėtojas. 

Iš saulėtos Kalifornijos atvykusi Andrėja buvo įspėta nevažiuoti, tačiau neatsispyrė rekordinio karščio vilionėms. 

„Tiesą sakant, tai šokiruoja. Nežinau, kaip čia kas nors gali išgyventi. Karštį tikrai galima pajusti ant odos“, – savo patirtimi dalijosi mergina. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

O Mirties slėnio darbuotojai žada protą aptemdančią patirtį. 

„Kai išlipate iš automobilio, visas kūnas patenka į krosnį, tiesiog kepa. Ypač kai temperatūra siekia 50 laipsnių. Jūs pradedate tai jausti ant odos, akyse – jos pradeda džiūti, ilgainiui pradeda beveik skaudėti“, – tikino M. Lamaras. 

Ilgai besitęsianti karščio banga Amerikoje tęsėsi ir savaitgalį. Kai kuriose vakarinėse šalies dalyse kepino pavojinga temperatūra, dėl kurios Mirties slėnyje žuvo žmogus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių