Pereiti į pagrindinį turinį

Italija konfiskavo rekordiškai didelį archeologinių vertybių grobį

2015-01-22 08:08
AFP-BNS inf.
Konfiskuotas rekordiškai didelis archeologinių vertybių grobis

Italijos vyriausybė paskelbė, kad policija, išardžiusi šveicarų ir italų kontrabandininkų tinklą, konfiskavo daugiau kaip 5 tūkst. archeologinių vertybių, kurių vertė – rekordiniai 45 mln. eurų.

Kultūros ministras Dario Franceschini (Darijus Frančeskinis) sakė, kad tai „kol kas didžiausias“ šalyje aptiktas pagrobtų senienų radinys, kurį sudaro 5 361 daiktas, tarp jų – vazos, papuošalai, freskos ir bronzinės statulos, nuo 8-ojo amžiaus pr.m.e. iki 3-iojo mūsų eros amžiaus.

Šios archeologinės vertybės buvo pagrobtos per nelegalius kasinėjimus visoje Italijoje ir „bus grąžintos ten, kur buvo rastos“, žurnalistams sakė ministras.

Policija pranešė, kad tų radinių vertė yra maždaug 45 mln. eurų ir kad jie visame pasaulyje buvo pardavinėjami su suklastotais autentiškumo sertifikatais.

Lobis buvo surastas vykdant tyrimą dėl italų prekiautojo meno dirbiniais Gianfranco Becchinos (Džanfranko Bekinos), kuriam priklauso meno galerija Šveicarijoje, ir jo žmonos šveicarės.

Tyrimas, kuriame dalyvauja ir šveicarų policija, atskleidė rafinuotą kontrabandos tinklą tarp šių dviejų valstybių. Buvo atliktos kratos keliuose sandėliuose Bazelyje, kuriuose buvo rasta šimtai vertybių.

Karabinierių generolas Mariano Mossa (Marianas Mosa), kuris vadovauja specialiam Italijos policijos padaliniui dėl pavogtų meno vertybių, sakė, jog pagrobtos senienos buvo nusiųstos į Šveicariją restauruoti, planuojant jas paskui su padirbtais kilmės dokumentais parduoti Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Valstijose, Japonijoje ir Australijoje.

G.Becchiną sulaikė Italijos policija, o jo žmoną areštavo šveicarų policija.

Italijos pareigūnai pažadėjo kratų metu rastas vertybes eksponuoti, kad jas galėtų pamatyti visuomenė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų