Pereiti į pagrindinį turinį

Italijos Senatas nepareiškė nepasitikėjimo teisingumo ministrui

2020-05-20 15:21

Italijos Senatas trečiadienį nepareiškė nepasitikėjimo teisingumo ministrui.

Alfonso Bonafede
Alfonso Bonafede / Scanpix nuotr.

Balsavimas dėl nepasitikėjimo Senate surengtas kritikams ministrą apkaltinus dėl esą neatsakingo pavojingų banditų paleidimo iš kalėjimo koronaviruso pandemijos metu.

Gegužės pradžioje paskelbtas Alfonso Bonafede'o sprendimas iš kalėjimo paleisti pagyvenusius ir sergančius mafijos grupių narius ir skirti jiems namų areštą iššaukė pasipiktinimą ir privertė ministrą atšaukti savo sprendimą.

Kai kurie pavojingiausi nusikaltėliai jau sugrąžinti į kalėjimus.

A. Bonafede'as nutarė paleisti labiausiai pažeidžiamus kalinius, kad kalėjimuose atsilaisvintų vietų ir jie taptų nebe tokie perpildyti. Kovo mėnesį kaliniai ėmė kelti riaušes, piktindamiesi dėl COVID-19 plitimui itin palankių sąlygų.

Pirmasis trijų opozicijos partijų pateiktas pasiūlymas skelbti nepasitikėjimą ministru buvo atmestas rezultatu 160 prieš 131. Antrasis nedidelės proeuropietiškos partijos iškeltas siūlymas taip pat atmestas rezultatu 158 prieš 124.

Koalicinei vyriausybei, kurios didžiąją dalį sudaro centro kairiųjų „Demokratų“ (PD) partija bei „Penkių žvaigždučių judėjimas“ (M5S), užteko balsų Senate apsaugoti savo ministrą.

Tačiau vyriausybė buvo priversta pasikliauti koalicijos narės, nedidelės partijos „Italia Viva“ (IV) nariais. Partija, vadovaujama buvusio premjero Matteo Renzi, nesutiko iš anksto atskleisti, ar 17 jos narių rems vyriausybės poziciją.

Italijos premjeras Giuseppe Conte perspėjo M.Renzi, kad nušalinus A. Bonafede, vyriausybę vėl ištiktų politinė krizė.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų