Pereiti į pagrindinį turinį

Italijos teismas pratęsė areštą šnipinėjimu Rusijai įtariamam karininkui

2021-04-01 19:35

Romos teismas nusprendė pratęsti suėmimą Italijos karinio jūrų laivyno kapitonui Walteriui Biotui (Valteriui Biotui), kaltinamą įslaptintos informacijos perdavimu Rusijai, ketvirtadienį pranešė televizija „Rai News“.

Shutterstock nuotr.

Tokį sprendimą priėmė teisėja Antonella Minunni (Antonela Minuni), kuriai buvo pavesta atlikti preliminarų tyrimą. W. Bioto advokatas Roberto De Vita (Robertas De Vita) siekė, kad jo klientui būtų skirta kita kardomoji priemonė – namų areštas.

Suimtas kariškis pareiškė tyrėjui esąs „pasirengęs pasiaiškinti dėl to, kas nutiko“. Kartu W. Biotas pabrėžė, kad jam reikia laiko pasiruošti, todėl kol kas atsisakė atsakinėti į klausimus.

„Jis paprašė suteikti jam laiko susikaupti“, – nurodė advokatas.

Trečiadienio rytą italų saugumo pajėgos atliekant tyrimą dėl šnipinėjimo sulaikė du karius – rusą ir italą.

Buvo pranešta, kad byloje figūruoja Rusijos ambasadoje Romoje dirbęs kariškis, tarnavęs Italijos karinių jūrų pajėgų Generaliniame štabe, kur turėjo teisę susipažinti su įslaptinta medžiaga.

Abudu buvo sulaikyti, kai italas perdavinėjo rusui dokumentus mainais į 5 tūkst. eurų sumą. Romos žiniasklaida duomenimis, galėjo būti perduota informacijos ne tik apie Italiją, bet ir apie NATO.

Vėliau trečiadienį Italijos užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio (Luidžis Di Majas) pranešė, kad išsiunčiami du su šiuo incidentu siejami rusai. Ministras taip pat pažadėjo parlamentarams ir toliau reaguoti į numanomą Maskvos šnipinėjimą Romoje.

„Tai nepriimtina, ir bus pasekmių. Nepriimtina, kad mūsų pareigūnui būtų mokama už informaciją apie NATO“, – sakė jis, atsakydamas į italų senatorių klausimus.

Vis tik L. Di Maio pabrėžė, jog „norėdami užkirsti kelią eskalavimui, kurio niekas nenori, privalome palaikyti ryšio kanalus su užsienio valstybėmis“.

Rusų valdžia pareiškė apgailestaujanti dėl Italijos sprendimo.

„Reiškiame apgailestavimą dėl dviejų Rusijos ambasados ​​darbuotojų išsiuntimo iš Romos. Aiškinamės šio sprendimo aplinkybes“, – žurnalistams pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovai.

Jie pažadėjo pranešti apie „mūsų galimus žingsnius dėl šių veiksmų, neatitinkančių dvišalių santykių lygio“.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų