Pereiti į pagrindinį turinį

Italų vyskupas skelbia karą žaidimui „Pokemon Go“

2016-08-18 11:32
BNS inf.

Vienas Italijos katalikų vyskupas pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš programėlę „Pokemon Go“, mat, anot jo, šio „velniško“ žaidimo entuziastai, neatplėšiantys akių nuo savo išmaniųjų telefonų, yra paverčiami „vaikštančiais numirėliais“, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

Scanpix nuotr.

Keli laikraščiai citavo Sicilijos pietinio Noto miesto vyskupą Antonio Stagliano (Antonijų Staljaną), esą jis tvirtino pasiruošęs kreiptis į teismą, kad milžiniško populiarumo sulaukusi programėlė būtų uždrausta.

Šis papildytos realybės žaidimas leidžia žaidėjams gaudyti virtualius animacinius žvėriukus pokemonus, randamus įvairiose realaus pasaulio vietose, naudojant išmaniuosius telefonus ir jų palydovinės navigacijos galimybes. Jis buvo išleistas liepos 6 dieną ir tapo itin populiarus visame pasaulyje, bet taip pat sulaukė kritikos ir prieštaringų vertinimų.

Pastarosiomis dienomis A.Stagliano rūsčiai tvirtino, kad „Pokemon Go“ yra „totalitarinė sistema, artima nacizmui“.

Vyskupas skundėsi, kad šis žaidimas lėmė „tūkstančių jaunų žmonių susvetimėjimą“, nes jie dabar susitelkę tik į pokemonų medžioklę.

Šis dvasininkas jau anksčiau buvo atsidūręs Italijos žiniasklaidos dėmesio centre, ypač dėl įpročio per mišias atlikti hitais tapusias dainininkų Noemi ir Marco Mengoni (Marko Mengonio) popmuzikos dainas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų