J. Bidenas atnaujino kelionių draudimą europiečiams

JAV prezidentas Joe Bidenas atnaujino draudimą užsieniečiams iš Europos atvykti į šalį. Ši priemonė, kuria siekiama apsisaugoti nuo naujos atmainos koronaviruso, bus taikoma ir kelionėms iš Pietų Afrikos. „Ekstremali padėtis, kurią sukėlė koronaviruso protrūkis Jungtinėse Valstijose, toliau kelia rimtą grėsmę mūsų sveikatai ir saugumui“, – sakoma pirmadienį J. Bideno pasirašytame įsake.

Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki spaudos konferencijoje sakė: „Tai nėra tinkamas metas atšaukti tarptautinius kelionių ribojimus“.

Kadenciją baigiantis prezidentas Donaldas Trumpas prieš savaitę nurodė atšaukti kelionių draudimą. Tada J. Bideno komanda iš karto pareiškė, kad ribojimai keliautojams iš Šengeno zonos, Didžiosios Britanijos, Airijos ir Brazilijos bus grąžinti.

D. Trumpas ribojimų švelninimą argumentavo tuo, kad kelionės į JAV nuo sausio 26 dienos ir taip bus galimos tik pateikus neigiamą koronaviruso testą.

Nuo kovo europiečiai tik su kai kuriomis išimtimis gali įvažiuoti į JAV. D. Trumpas, be to, įvedė griežtą kelionių draudimą užsieniečiams iš Kinijos, Irano ir Brazilijos.

Prie JAV vairo praėjusį trečiadienį stojęs J. Bidenas kovą su pandemija paskelbė vienu svarbiausių savo tikslų. Pandemija JAV ir toliau nekontroliuojama. Johnso Hopkinso universiteto duomenys rodo, kad JAV iki šiol registruota per 25 mln. koronaviruso atvejų ir beveik 420 000 mirčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių