J. Bidenas norėtų matyti D. Trumpą savo inauguracijos iškilmėse

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas mano, jog būtų svarbu, kad prezidento rinkimus pralaimėjęs Donaldas Trumpas dalyvautų jo inauguracijoje.

J. Bidenas tai pareiškė interviu televizijos kanalui CNN, paklaustas, kaip jis žiūri į tai, kad prezidentas D. Trumpas gali nedalyvauti jo inauguracijoje.

„Manau, jog būtų svarbu parodyti, kad baigėsi ši suirutė, kad įvyko taikus valdžios perdavimas, besivaržančios šalys stovėtų greta, apsikeistų rankų paspaudimais ir žengtų toliau, - sakė J. Bidenas. – Tai būtų svarbu. Bet aš nerimauju ne tiek dėl to, kaip visa, kas įvyko, atsilieps vidaus politikai, kiek dėl to, kaip mes atrodome prieš visą pasaulį“. Kaip pabrėžė J. Bidenas, Amerika „turi būti lyderė, rodyti pavyzdį“.

„Valdžios perdavimo tvarka yra svarbi, - pridūrė jis. – Tačiau tai bus tik jo sprendimas, neturėsiantis man jokių asmeninių padarinių. Bet aš manau, kad tai būtų svarbu šaliai“.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Tiesa, jis vis dėlto sutiko pradėti valdžios perdavimo procedūrą.

Naujojo JAV prezidento inauguracija įvyks 2021 metų sausio 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Darosi karšta....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių