J. Bidenas pakvietė S. Cichanouskają į demokratijos forumą

  • Teksto dydis:

Baltarusių opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja gavo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kvietimą dalyvauti gruodį vyksiančiame demokratijos forume.

„Cichanouskaja gavo JAV prezidento Joe Bideno kvietimą gruodį dalyvauti viršūnių susitikime demokratijos klausimais“, – sakoma ketvirtadienį S. Cichanouskajos „Telegram“ kanalu paskelbtame pranešime.

S. Cichanouskaja gruodžio 10 dieną pasakys kalbą susitikimo grupėje „Demokratijos stiprinimas ir priešprieša autoritarizmui“.

Šią savaitę JAV Valstybės departamentas savo interneto svetainėje paskelbė 110 į susitikimą pakviestų valstybių sąrašą.

„Viršūnių susitikimas už demokratiją“ vyks internetu gruodžio 9–10 dienomis.

Kvietimų negavo Amerikos pagrindinės varžovės Kinija ir Rusija.

Buvo pakviestos visos Europos Sąjungos šalys, išskyrus Vengriją. JAV sąjungininkė NATO aljanse Turkija kvietimo taip pat negavo.

Tačiau J. Bideno administracija pakvietė Indiją ir Filipinus. Tarp pakviestų šalių yra Ukraina, Armėnija, Sakartvelas, Moldova, Lietuva, Latvija ir Estija, bet nėra Baltarusijos.

Be pasaulio lyderių J. Bidenas kviečia ir pilietinės visuomenės, privačiojo sektoriaus atstovus, organizuosiančius virtinę renginių, skirtų „konkretiems įsipareigojimams ir viršūnių susitikimo rezultatams parengti“.

Kitais metais planuojamas antras nevirtualus susitikimas „pasiektos pažangos rezultatams susumuoti ir bendram keliui į priekį nustatyti“.

Rugpjūtį buvo pranešta, kad J. Bidenas nusprendė gruodžio 9–10 dienomis sušaukti virtualų „Viršūnių susitikimą už demokratiją“, skatinant „įsipareigojimus ir iniciatyvas trimis pagrindiniais klausimais: apsaugos nuo autokratijos, kovos su korupcija ir paramos žmogaus teisėms“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kainuoja

Kainuoja portretas
35 000€

tai

tai portretas
Važiuok ir negrįžk, krimnašiste-putiniste, esi rusė, apsimetusi baltaruse

Vyrėju ir homiku

Vyrėju ir homiku portretas
Kursai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių