Japonijos premjeras: G-7 vasario 24-ąją internetu surengs susitikimą su V. Zelenskiu

  • Teksto dydis:

Japonijos premjeras Fumio Kishida (Fumijas Kišida) pirmadienį sakė, kad vasario 24-ąją – per Rusijos invazijos į Ukrainą metines – internetu surengs Didžiojo septyneto (G-7) šalių lyderių ir ukrainiečių prezidento Volodymyro Zelenskio susitikimą.

„Kad G-7 lyderiai galėtų ir toliau vieningai spręsti invazijos į Ukrainą [problemą], nusprendžiau šią savaitę, 24 dieną, surengti G-7 lyderių vaizdo konferenciją ir pakviesti prezidentą Zelenskį“, – sakydamas kalbą Tokijuje pranešė F. Kishida, kurio šalis šiemet pirmininkauja G-7.

Be to, Japonija skirs Ukrainai naują 5,5 mlrd. dolerių (apie 5,18 mlrd. eurų) vertės finansinę paramą, pirmadienį pareiškė ministras pirmininkas.

„Vis dar reikia padėti žmonėms, kurių pragyvenimo šaltinius sugriovė karas, ir atkurti sugriautą infrastruktūrą. Nusprendėme skirti papildomą 5,5 mlrd. dolerių finansinę paramą“, – sakė jis kalbėdamas analitinio centro simpoziume.

F. Kishida sakė, kad vyriausybė sieks parlamento pritarimo dėl „atitinkamų įstatymų ir taisyklių pakeitimo“, kad lėšos galėtų būti suteiktos.

Šis pranešimas buvo paskelbtas tuo metu, kai JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), atvykęs iš anksto neskelbto vizito į Kyjivą, pažadėjo naują ginkluotės paketą Ukrainai.

Japonija prisijungė prie Vakarų galybių, įvedusių sankcijas Rusijai, ir nuo prezidento Vladimiro Putino invazijos pradžios praėjusių metų vasario 24-ąją teikia humanitarinę, nors ir ne karinę, pagalbą Ukrainai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJaponijaVolodymyras ZelenskisJAVDžo Baidenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių