JAV kompanija „Equifax“ prarado klientų duomenų, tai gali paliesti 143 mln. žmonių

  • Teksto dydis:

Stambi Jungtinių Valstijų bendrovė „Equifax“, kaupianti finansinę klientų informaciją, ketvirtadienį pranešė, jog programišiai įsilaužė į jos sistemą ir pavogė daugybės žmonių duomenis.

„Equifax“ teigia apie įsilaužimą sužinojusi liepos 29 dieną. Jis gali paveikti 143 mln. žmonių Jungtinėse Valstijose bei tam tikrą dalį Britanijos ir Kanados gyventojų.

Atlantoje įsikūrusi kompanija apie įsilaužimą ir duomenų netekimą informavo pranešime, kuriame nenurodoma, kodėl jai prireikė daugiau nei mėnesio perspėti tuos, kuriems kilo tapatybės vagystės grėsmė.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateikti duomenys rodo, kad trys aukšto rango „Equifax“ vadovai praėjus kelioms dienoms po įsilaužimo nustatymo pardavė kompanijos akcijų už maždaug 1,8 mln. JAV dolerių.

Tačiau kompanijos atstovas sako, kad vadovai „nežinojo apie įsilaužimą tuo metu, kai pardavė savo akcijas“.

„Equifax“ renka ir saugo informaciją apie žmones ir įmones visame pasaulyje ir suteikia kredito reitingus, kurie yra naudojami sprendžiant, ar išduoti konkretiems asmenims ir įmonėms paskolų bei kitus finansinius klausimus.

Be to, ji teikia apsaugos nuo tapatybės vagytės paslaugą.

„Tas faktas, kad tai yra kredito kompanija, kuriai žmonės moka, kad būtų apsaugoti nuo duomenų praradimo, o dabar jų duomenys buvo prarasti, ... Tai yra tam tikro lygio pasitikėjimo išdavystė“, – sakė „Aires Security“ vadovas Brianas Markusas (Brajenas Markusas).

Jo teigimu, duomenų praradimo mastas yra „milžiniškas“, nes „Equifax“ kaupia daug asmeninės informacijos, kurią nuolat atnaujina.

„Equifax“ teigia, jog apie įsilaužimą sužinojo liepos 29 dieną ir „iš karto ėmėsi“ veiksmų, padedama nepriklausomos kibernetinio saugumo kompanijos, kuri padėjo įvertinti poveikio mastą. Vidinis tyrimas parodė, kad įsilaužta laikotarpiu buvo tarp šių metų gegužės vidurio ir liepos mėnesio.

„Equifax“ skelbia, kad įsilaužėliai gavo klientų vardus, socialinio draudimo numerius, gimimo datas, adresus, kai kuriais atvejais – vairuotojo pažymėjimo numerius. Dėl to žmonėms kyla tapatybės vagystės rizika.

Šiuo metu „Equifax“ bendradarbiauja su Britanijos ir Kanados priežiūros tarnybomis, kad nustatytų, kokių kitų veiksmų reikia imtis šiose šalyse.

„Equifax“ akcijos atpigo daugiau nei 13 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių