JAV AT pirmininkas: nutekintas projektas autentiškas, bet tai ne galutinis sprendimas

JAV Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Johnas Robertsas (Džonas Robertsas) antradienį pareiškė, kad žiniasklaidos nutekintas daugumos nuomonės projektas dėl abortų yra autentiškas, bet tai ne galutinis sprendimas šiuo klausimu.

Pareiškime J. Robertsas taip pat sakė, kad nurodė teismo maršalui pradėti tyrimą dėl informacijos nutekinimo šaltinio.

Leidinio „Politico“ nutekintas daugumos nuomonės projektas rodo, kad JAV Aukščiausiasis Teismas yra pasirengęs panaikinti teisę į abortą Jungtinėse Valstijose.

Teisėjo Samuelio Alito (Samjuelio Alito) parengtas nuomonės projektas vasarį buvo pristatytas kitiems konservatyvių pažiūrų teisėjų dominuojamo teismo nariams, pranešė „Politico“.

Nuomonės projekto nutekinimas teismui dar neišnagrinėjus bylos yra ypatingas Aukščiausiojo Teismo paslapties pažeidimas.

98 puslapių daugumos nuomonės projekte rašoma, kad istorinis Aukščiausiojo Teismo sprendimas 1973 metų byloje „Roe v. Wade“, įtvirtinęs teisę į abortą, „nuo pat pradžių buvo akivaizdžiai neteisingas“.  

„Manome, kad Roe ir Casey bylų nutartys turi būti panaikintos, – rašo S. Alito „Teismo nuomone“ pavadintame dokumente, paskelbtame „Politico“ interneto svetainėje. – Atėjo laikas paisyti Konstitucijos ir grąžinti abortų klausimą spręsti žmonių išrinktiems atstovams.“

1973 metų byloje „Roe v. Wade“ Aukščiausiasis Teismas išaiškino, kad teisė į abortą yra moters konstitucinė teisė, atmesdamas nėštumo nutraukimą ribojančius atskirų valstijų įstatymus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Che

Che portretas
Klausimas tik vienas. Koks abortų draudimo tikrasis tikslas? Kodel reikia drausti? Moteris pati sprendžia, kodel reikia uždrausti? Kas ruošiama?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių