JAV planuoja karines pratybas Europoje: dalyvaus 37 tūkst. karių

Kitais metais rengiamose karinėse pratybose „Defender 2020“, kuriose bus repetuojamas dalinių perkėlimas į Lenkiją ir Baltijos šalis, dalyvaus 37 000 karių. Planuojamas didžiausias per pastaruosius 25 metus amerikiečių kareivių permetimas į Europą, sakoma pirmadienį paskelbtame JAV ginkluotųjų pajėgų Europoje pranešime. Iš už Atlanto bus atsiųsta 20 000 kareivių.

Nuo balandžio iki gegužės vyksiančių pratybų tikslas yra padidinti parengtį NATO viduje ir atgrasyti galimą priešininką, pareiškė JAV kariškiai. Per JAV vadovaujamas pratybas, kuriose dalyvaus 19 valstybių, Vokietija taps logistikos centru.

Dėl planuojamų pratybų Vokietijoje jau praėjusią savaitę aidėjo kritika. „Šios pratybos sukels Rusijos reakciją, o tai reiškia, kad iš anksto yra užprogramuota tolesnė eskalacija“, – sakė Kairės partijos politikas Alexanderis Neu.

Vokietija sausį perėmė vadovavimą NATO Ypač greito reagavimo pajėgoms (NATO Very High Readiness Joint Task Force, VJTF). Šios pajėgos buvo įkurtos 2014-aisiais, be kita ko, kaip reakcija į Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

c

c portretas
reiktu suorganizuot bendras rusijos ir nato pratybas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių