Pereiti į pagrindinį turinį

JAV prezidento rinkimai: J. Bidenas padidino persvarą Džordžijoje

2020-11-07 11:32

Demokratų kandidatas į JAV prezidentus Joe Bidenas šeštadienį dar labiau priartėjo prie pergalės, padidėjus jo persvarai svarbioje Džordžijos valstijoje.

EPA-ELTOS nuotr.

J. Bideno persvara prieš prezidentą Donaldą Trumpą šeštadienio rytą padidėjo iki 7 248 balsų, kai prieš kelias valandas šis skaičius siekė 4 430, paskelbė tokios žiniasklaidos priemonės, kaip CNN, cituodamos JAV rinkimų pareigūnus.

Kadangi persvara tokia nedidelė, Džordžijoje balsai bus perskaičiuojami. Jei valstijos laimėtoju būtų paskelbtas J. Bidenas, savo sąskaitoje turėdamas pergalę ir Arizonos valstijoje, jis jau turėtų užtektinai balsų, kad peržengtų pergalei reikiamų 270 Rinkikų kolegijos balsų ribą.

Kai kuriose valstijose dar per anksti skelbti nugalėtoją, kadangi vis dar skaičiuojami paštu atsiųsti balsalapiai. Pensilvanijoje demokratas turi 28 833 balsais daugiau nei D. Trumpas. Nevadoje J. Bideno persvara paūgėjo iki 22 657 balsų, o Arizonoje jis pirmauja 29 861 balsu.

Jei J. Bidenas laimėtų arba Džordžiją, arba Arizoną, jam reikėtų tik dar vienos valstijos pergalei užsitikrinti. Jei jis laimėtų Pensilvaniją, kelias į Baltuosius rūmus būtų nutiestas iškart.

D. Trumpas jau kurį laiką svaidosi nepagrįstais pareiškimais, esą rinkimai buvo suklastoti. Daugybė rinkimų pareigūnų ir abiejų partijų politikų yra tvirtai patikinę, kad sukčiavimo nėra.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų