JAV ragina taikyti sankcijas Pchenjanui dėl tarpžemyninės balistinės raketos paleidimo

Jungtinės Valstijos paragino visas šalis skelbti sankcijas Šiaurės Korėjai, sakydamos, kad paleidusi tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM) ji pažeidė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas.

„Jungtinės Valstijos griežtai smerkia Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką (KLDR) už jos tarpžemyninės balistinės raketos bandymą“, – sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai Adrienne Watson (Eidrien Votson), patvirtindama Pietų Korėjos pranešimus apie ketvirtadienį surengtą paleidimą.

Ji sakė, kad prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir jo nacionalinio saugumo komanda „vertina situaciją glaudžiai bendradarbiaudami su mūsų sąjungininkais ir partneriais“.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) sakė, kad paleidimas, įvykęs po surengto raketų apšaudymo trečiadienį, aiškiai pažeidė JT Saugumo Tarybos rezoliucijas, draudžiančias paleisti ICBM.

Pasak jo, šie bandymai rodo Šiaurės Korėjos keliamą grėsmę „savo kaimynams, regionui, tarptautinei taikai ir saugumui bei pasauliniam ginkluotės apribojimo režimui“.

„Šis veiksmas pabrėžia būtinybę visoms šalims visiškai įgyvendinti su KLDR susijusias JT Saugumo Tarybos rezoliucijas, kuriomis siekiama uždrausti KLDR įsigyti technologijų ir medžiagų, reikalingų šiems destabilizuojantiems bandymams atlikti“, – teigė N. Price'as.

Jis neišskyrė šalių, tačiau Kinija yra pagrindinė Šiaurės Korėjos sąjungininkė ir ekonominė partnerė.

Kinija ir Rusija, kurių santykiai su Vakarais dėl invazijos į Ukrainą smarkiai pablogėjo, gegužę vetavo JAV vadovautą bandymą įvesti tolesnes sankcijas Pchenjanui dėl anksčiau surengtų raketų paleidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Tuos visus teroristus laikas naikinti. Kiek pasaulis dar stebes keliu puslaukiniu iskrypeliu dergimasi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių