Pereiti į pagrindinį turinį

JAV senatas patvirtino naują ambasadorių Rusijoje

2014-08-01 08:01
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

JAV Senatas ketvirtadienį patvirtino prezidento Baracko Obamos pasiūlytą kandidatą užimti ambasadoriaus postą Maskvoje be didesnių diskusijų, nagrinėjant virtinę pretendentų į kitas diplomatines pareigas.

Karjeros diplomatas Johnas Tefftas (Džonas Teftas), specializavęsis Rytų Europos reikaluose, užims postą, kuris ilgokai išliko laisvas tuo metu, kai tarp Kremliaus ir Vašingtono tvyro didelė įtampa.

Senatas jo kandidatūrą patvirtino tik praėjus kelioms savaitėms po to, kai ji buvo pasiūlyta, trinčiai tarp JAV ir Rusijos padidėjus labiausiai nuo Šaltojo karo.

Vašingtono nuomone, Maskva kursto separatistinį konfliktą rytų Ukrainoje – po to, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį.

Buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje, Gruzijoje ir Lietuvoje J.Tefftas taip pat yra dirbęs valstybės sekretoriaus pavaduoju Europos ir Eurazijos reikalams bei užėmė JAV ambasados Maskvoje misijos vadovo pareigas 10-ame dešimtmetyje.

J.Tefftas, kurio kandidatūra buvo patvirtinta per Senato balsavimą balsu, Maskvoje pakeičia Michaelą McFaulą (Maiklą Makfolą) kuris atsistatydino vasarį.

Baltieji rūmai vis labiau nusivylę, kad daugelis B.Obamos pasiūlytų kandidatų į ambasadorių postus įstringa per procedūras Kapitolijuje dėl JAV administracinio aparato funkcionavimo problemų ir valdžios paralyžiaus Vašingtone.

Kai kurie kandidatai į ambasadorių postus ir įvairias pareigas Valstybės departamente jau kelis mėnesius laukė tvirtinamojo balsavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų