Pereiti į pagrindinį turinį

JAV stiprina savo ambasados apsaugą Kijeve

2014-02-26 10:36
JAV ambasada Ukrainoje sustiprino saugumą
JAV ambasada Ukrainoje sustiprino saugumą / "Reuters" nuotr.

Amerikos jūrų pėstininkai buvo pasiųsti į Ukrainą sustiprinti JAV ambasados Kijeve apsaugos, pranešė Valstybės departamento atstovė Jen Psaki.

Ji nenurodė, kiek jūros pėstininkų atvyko į Kijevą, tačiau pabrėžė, jog Amerikos diplomatų saugumas visame pasaulyje yra Valstybės departamento prioritetas.

Komentuodama JAV valstybės sekretoriaus pirmojo pavaduotojo Williamo Burnso vizitą Kijeve, J.Psaki sakė, kad tos kelionės tikslas nėra kokio nors veiksmų plano pateikimas naujajai Ukrainos valdžiai, o konsultacijos dėl tolesnių žingsnių ir padėties vertinimas po to, kai Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius buvo nuverstas po tris mėnesius šalyje vykusių audringų protestų.

Jungtinės Valstijos palaiko planuojamas Ukrainos derybas su Tarptautiniu valiutos fondu dėl finansinės pagalbos Kijevui, tačiau, Vašingtono nuomone, pirmiausiai reikia įvertinti šalies ekonomikos padėtį ir poreikius, pažymėjo J.Psaki.

Komentuodama Ukrainos planus gegužės 25 d. surengti pirmalaikius prezidento rinkimus, Valstybės departamento atstovė sakė, kad JAV „palaiko Ukrainos žmonių raginimus surengti rinkimus gegužę“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų