Pereiti į pagrindinį turinį

JAV žudiko šeimos paslaptys: kodėl A. Lanza nužudė motiną?

JAV žudiko šeimos paslaptys: kodėl A. Lanza nužudė motiną?
JAV žudiko šeimos paslaptys: kodėl A. Lanza nužudė motiną? / Nancy Lanzos namai, kuriuose ji buvo nužudyta. Scanpix nuotr.

Žudynes Konektikute narpliojantys ekspertai sako, kad aplinkybių tyrimas gali trukti mėnesius. Pareigūnai pažadėjo, kad kruopščiai išstudijuos visą jaunuolio gyvenimą.

Kodėl 20-metis Adamas Lanza nužudė motiną? Kodėl jo motina laikė namie šaunamųjų ginklų? Šie klausimai kelia daugiausia problemų tyrėjams.

Praėjus kelioms valandoms nuo žudynių Sandi Huko mokykloje pranešta, kad Nancy Lanza buvo mokyklos pavaduojanti mokytoja. Tačiau vėliau pareigūnai tvirtino, kad iš tikrųjų nei ji, nei jos sūnus nebuvo susiję su Sandi Huko mokykla.

Žinoma, kad moteris gyveno išsiskyrusi. Kasmet iš A.Lanzos tėvo Peterio moteris gaudavo po 240 tūkst. dolerių alimentų. Teismas po skyrybų Adamo globos teises buvo suteikęs Nancy, tačiau P.Lanza galėjo nekliudomas savo sūnų lankyti. Taip pat tėvas buvo įsipareigojęs padengti vaikų medicininį draudimą ir mokėjo už Adamo mokslus.

Pasak šaltinių, abu tėvai labai rūpinosi sūnumi, net nenuleisdavo nuo Adamo akių, nes jis sirgo vadinamuoju Aspergerio sindromu. Tai – autistinis vystymosi sutrikimas, kurį turintis asmuo gali pasirodyti keistas, nepritampa prie kitų žmonių, turi bendravimo, tarpusavio supratimo, emocinio ryšio problemų. Aspergerio sindromą turintys asmenys paprastai yra vidutinio ar aukštesnio intelekto. Nuo mažens domisi bedraamžiams neįprastais dalykais (tvarkaraščiais, įvairiais numeriais, sąrašais, statistika), pasižymi erudicija, rimtumu. Visgi nė vienas kalbintas pažįstamas nesakė, kad Adamas būtų buvęs pavojingas.

Tiesa, Adamo brolis Ryanas tyrėjams teigė, kad jo jaunesniajam broliui tėvų skyrybos galėjo sukelti neigiamą reakciją.

Tačiau kodėl moteris namuose laikė net kelis šaunamuosius ginklus, jei taip uoliai rūpinosi savo sūnumi? Buvusi Nancy svainė Marsha Lanza kėlė versiją, kad moteris „ruošėsi gintis nuo galimų socialinių neramumų, jeigu žlugtų ekonomika“. Kiti pažįstami sako, kad Nancy nebuvo pamišusi dėl ginklų ir kad ji buvo švelni bei rūpestinga moteris.

Kai kurie pažinoję A.Lanzą mokyklos draugai sakė, kad Nancy visuomet buvo šalia savo sūnaus. Artimi N.Lanzos draugai sakė, kad ji tikėjosi drauge su sūnumi išvykti iš Niutauno ir apsigyventi netoli kokio nors koledžo, kuris tiktų jos sunkiam vaikui.

Tyrėjai sako, kad ketina domėtis visu 20-mečio A.Lanzos gyvenimu ir šis tyrimas gali trukti mėnesius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų