Pereiti į pagrindinį turinį

JAV žvalgyba: Kremlius turi tris karo Ukrainoje scenarijus

2022-06-15 07:05
DMN inf.

Birželio viduryje Rusijos invazija į Ukrainą pasiekė esminį tašką ir tolimesnis Rusijos karas gali vystytis pagal tris scenarijus, rašo UNIAN.

Scanpix nuotr.

Tokią žinią pranešė CNN, remdamasi JAV žvalgybos analitikais.

Kaip teigiama, JAV baiminasi, kad Vladimiras Putinas galų gale galės panaudoti užgrobtą Ukrainos teritorijos dalį kaip trampliną tolimesnei pažangai kare.

Žvalgyba tvirtina, kad Rusija patyrė iki trečdalio sausumos pajėgų nuostolių, tačiau naujų laimėjimų sieks be bendros mobilizacijos, o tai laikoma „politiškai pavojingu žingsniu“ V. Putinui.

Pasak CNN, šiuo metu svarstomi trys galimi scenarijai:

1 scenarijus:

Rusija gali ir toliau gauti nedidelį laipsnišką pelną Donbase. Tai reiškia nuolatinę vietinę pažangą ir galbūt lėtą progresą dėl artilerijos ir personalo pranašumo.

2 scenarijus:

Rusijos kariuomenė gali sustoti ir likti nejudanti mėnesius ar net metus. Tai lems didžiulius nuostolius abiem pusėms, o Vakarams gerokai padidins paaštrėjusios krizės grėsmę dėl pasaulio ekonomikos išsekimo.

3 scenarijus:

Šis scenarijus laikomas mažai tikėtinu, bet spėjama, kad V. Putinas gali nuspręsti ir persvarstyti neatidėliotinus invazijos uždavinius – paskelbti „pergalę“ ir stengtis kuo labiau sumažinti karines operacijas.

Kaip teigia UNIAN, dėl to, kad Ukraina kol kas neturi pakankamai resursų plataus masto kontrpuolimui Donbase, iniciatyva vykdyti karines operacijas šiame fronte lieka Rusijai, o scenarijų pasirenka Kremlius.

Daugiau naujienų