Pereiti į pagrindinį turinį

JK neigia, kad prekybos susitarimui po „Brexit“ gali prireikti 10 metų

2016-12-15 16:33
BNS inf.

Didžiosios Britanijos vyriausybė ketvirtadienį atmetė pranešimą, kad naujam prekybos susitarimui su Europos Sąjunga po „Brexit“ pasiekti gali prireikti iki 10 metų.

Theresa May
Theresa May / AFP nuotr.

Ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) atstovas tvirtino, kad Britanija dėl savo pasitraukimo iš ES ir naujo prekybos susitarimo galėtų susitarti per dabar numatomą dvejų metų laikotarpį.

Britų ambasadorius Europos Sąjungoje Ivanas Rogersas (Aivanas Rodžersas) informavo ministrus, kad kitos 27 narės mano, jog prekybos susitarimo gali nebūti iki 3-iojo dešimtmečio pradžios ar vidurio, pranešė BBC.

Per vieną susitikimą spalio mėnesį I.Rogersas taip pat perspėjo, kad net ir susitarus, naujasis susitarimas gali būti atmestas, nes jį turės ratifikuoti visų ES šalių parlamentai.

„Tai nėra sero Ivano Rogerso nuomonė, tai nėra vyriausybės nuomonė“, – sakė T.May atstovas.

„Ambasadorius atspindėjo kitų nuomones, kurios jam buvo išdėstytos, – tokį vaidmenį atlieka visi ambasadoriai“, – pažymėjo atstovas.

T.May yra sakiusi, kad ES sutarties 50-ąjį straipsnį dėl išstojimo inicijuos iki kovo pabaigos.

Tuo prasidės dvejų metų derybų periodas, po kurio Britanija pasitrauks iš visų institucijų ir bendrosios rinkos, jeigu nebus alternatyvių susitarimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų