JK premjeras B. Johnsonas atvyko į Estiją aplankyti britų karių

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) šeštadienį vieši Estijoje, kur aplankė Britanijos karius, priklausančius šioje šalyje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei ir susitiko su vyriausybės vadovu Juri Ratas (Jūriu Ratu).

„Man labai malonu pasveikinti Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną Estijoje“, – sakoma prieš vizitą paskelbtame J. Ratas pranešime.

„Šis vizitas demonstruoja mūsų šalių ypatingą ir labai artimą abipusę draugystę, taip pat faktą, kad Jungtinė Karalystė yra mūsų kertinė strateginė partnerė, išliksianti įsipareigojusi sąjungininkų ryšiams ir Europos saugumui“, – pridūrė Estijos premjeras.

J. Ratas pažymėjo, kad Estija siekia plėtoti glaudžią partnerystę su Britanija ir tęsti tvirtą bendradarbiavimą gynybos srityje.

„Labai vertiname Jungtinės Karalystės indėlį į NATO saugumą Baltijos jūros regione. Britanijos karinė parama Estijai siekia Estijos nepriklausomybės karo laikus, o šią vasarą jų daliniams buvo atstovaujama Estijoje – sausumoje, ore ir jūroje“, – kalbėjo premjeras.

Per šį vizitą B. Johnsonas susitiko su J. Ratas ir aplankė britų karius, dislokuotus Tapos karinėje bazėje. Britanija vadovauja NATO kovinei grupei Estijoje, turinčiai apie 1 000 britų karių.

Anksčiau taip pat buvo skelbta, kad B. Johnsonas apsilankys Emario oro pajėgų bazėje, kur šiuo metu dislokuota britų karo lakūnų, dalyvaujančių NATO vykdomoje Baltijos šalių oro erdvės policijos misijoje.

Renginiai, susiję su britų premjero apsilankymo Tapos kariniame komplekse, prasidėjo 13 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

J. Ratas rugpjūčio 6 dieną Londone susitiko su B. Johnsonu ir tapo pirmuoju ES ministru pirmininku, tiesiogiai susitikusiu su naujuoju Britanijos vyriausybės vadovu.

2017 metais B. Johnsonas lankėsi Estijoje eidamas Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriaus pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių