JK premjeras B. Johnsonas sulaukia spaudimo kuo greičiau atidaryti mokyklas

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas sulaukia spaudimo savo partijoje kuo greičiau atidaryti mokyklas. Jos šiuo metu dėl koronaviruso pandemijos yra uždarytos.

Virtinė parlamentarų iš B. Johnsono konservatorių partijos parėmė tėvų kampaniją, kuria raginama nuo vasario vidurio sudaryti galimybę vaikams vėl lankyti pamokas mokykloje. Švietimo komiteto vadovas Robertas Halfonas pirmadienį kalbėdamas BBC pareikalavo iš vyriausybės aiškaus mokyklų atidarymo plano.

Buvusi kabineto ministrė Esther McVey sakė, kad moksleiviai yra „pamirštos pandemijos aukos“. „Turime galvoti apie jų šansus ir jų ateitį“, – „The Telegraph“ citavo politikę.

Vis dėlto, anot žiniasklaidos, vyriausybė šiuo metu yra veikiau linkusi pratęsti mokyklų uždarymą. Darbo ministrė Theresė Coffey stočiai „Sky News“ sakė, jog, žinoma, kad vyriausybė nori atidaryti mokyklas. Tačiau pirmiausiai būtina suvaldyti viruso plitimą.

Kad būtų galima greičiau atidaryti mokyklas, dabar vis garsiau skamba raginimai griežtinti taisykles kitose srityse. Galėtų būti taikomi griežtesni ribojimai kitai visuomenės daliai ir ekonomikai, kalbėjo R. Halfonas. Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Tomas Tugendhatas tviteryje rašė: „Uždarykite sienas, skiepykite mokytojus, atidarykite mokyklas!“

JK svarsto iš aukštos rizikos teritorijų atvykstančius asmenis 14 dienų apgyvendinti karantino viešbučiuose. Kiti politikai eina dar toliau ir reikalauja šios prievolės visiems atvykėliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių