JK: Rusijos programišiai siekia atakuoti pagrindinę infrastruktūrą

Jungtinės Karalystės vyriausybės pareigūnai trečiadienį pareiškė, kad Rusijos ir jai prijaučiantys programišiai siekia sutrikdyti arba sunaikinti Britanijos ypatingos svarbos infrastruktūrą, o šalies pastangos juos sustabdyti kol kas yra nepakankamos.

Britanijos Nacionalinis kibernetinio saugumo centras paskelbė oficialų pranešimą apie grėsmę JK elektros, vandens ir kitų ypatingos svarbos sistemų operatoriams, ragindamas juos sustiprinti savo apsaugą.

„Manau, kad vis dar nepakankamai darome, kad apsaugotume savo infrastruktūrą nuo kibernetinių grėsmių, kylančių iš Rusijai prijaučiančių grupuočių“, – sakė centro vadovė Lindy Cameron (Lindi Kameron). 

Ministrų kabineto narys Oliveris Dowdenas (Oliveris Daudenas) teigė, kad grėsmę kelia Rusijai simpatizuojantys programišiai, tačiau nebūtinai vadovaujami Rusijos valstybės. Jis apibūdino juos kaip kibernetinę „Wagner“ grupę – Rusijos samdinių bendrovės, kovojančios Ukrainoje, atitikmenį.

Jis sakė, kad nors įtariami programišiai šiuo metu nėra pajėgūs padaryti didelės žalos JK sistemoms, grėsmė didėja.

„Atskleisti šią grėsmę nėra lengva“, tačiau tai būtina, kad „įmonės suprastų dabartinę riziką, su kuria susiduria, ir imtųsi veiksmų, kad apsaugotų save ir šalį“, Belfaste vykusioje kibernetinio saugumo konferencijoje sakė O. Dowdenas.

„Šios įmonės atsakingos už mūsų šalies veiklos palaikymą. Jos rūpinasi, kad šviesa degtų, – sakė jis. – Mūsų bendra gerovė priklauso nuo to, ar jos rimtai rūpinasi savo saugumu.“

JK elektroninės žvalgybos agentūros GCHQ padalinys Nacionalinis kibernetinio saugumo centras teigė, kad užsitęsus karui kibernetiniai įsilaužėliai gali pradėti daugiau dėmesio skirti ne tik Ukrainai, bet ir Vakarų šalims.

L. Cameron taip pat perspėjo dėl „dramatiško Kinijos, kaip technologijų supervalstybės, augimo“.

„Kalbėdama apie Kiniją noriu pasakyti, kad Kinija, kaip sakome integruotoje apžvalgoje, yra šio laikmečio grėsmė, – sakė ji britų transliuotojui „Sky News“. – Jos užmojų ir technologijų mastas ir sparta yra tai, į ką visi konferencijos dalyviai turi rimtai atsižvelgti ir pagalvoti apie tai, kaip į ateities technologijas įdiegti saugumą, kad mūsų žmonės būtų saugūs.“

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rušat nie stroit, eto my umejiem

Rušat nie stroit, eto my umejiem portretas
Programišių, trolių karo srityje Europos sąjungos, JAV valstybėms reikia įdėti daugiau pastangų, dėmesio. Rusai visada buvo geri destrukcijos srityje.

ogi

ogi portretas
vyksta infokaras kas ka to bus ir pergale tik but gerai kad administracine /politkubos/ saika tyliai sulystu i savo /urvus/ ir nemekentu bei apsiramintu nestatydami saves i pajuoka ka jau patys vakarai pripazino nors jie patys ne kitokie tai gana komunystu reiskia GANA ir ta pareiske savo geroves komunystas ..... ar ne ciniska ??? =0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių