JT: neleiskime, kad teroristai pasinaudotų pandemija

JT generalinis sekretorius António Guterresas įspėja, kad teroristai gali pasinaudoti koronaviruso pandemija savo tikslams.

Dėl Covid-19 smarkiai išaugo psichosocialinė, ekonominė ir politinė įtampa, sakė A. Guterresas pirmadienį (vietos laiku), pradėdamas Jungtinių Tautų antiterorizmo savaitę. Negalime leisti teroristams  pasinaudoti šiomis spragomis ir nesaugumu, pabrėžė jis.

Nors dar per anksti visiškai spręsti dėl koronaviruso padarinių terorizmui, tačiau esą žinoma, kad tokios grupuotės, kaip „Islamo valstybė“ (IS), „Al Qaeda“, taip pat neonaciai ir baltųjų viršenybės šalininkai („white supremacists“) mėgina pasinaudoti vietiniai konfliktais ir vyriausybių klaidomis.

Be to, pandemija atskleidė jautrumą naujoms terorizmo formoms, pavyzdžiui, piktnaudžiavimui skaitmeninėmis technologijomis, kibernetinėms atakoms ir bioterorizmui. Kaip ir virusas, terorizmas nepripažįsta sienų ir gali būti įveiktas tik drauge, akcentavo A. Guterresas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra didesnių teroristų už žydus ir amerikiečius.

visa europa uzapilde su merkel

visa  europa  uzapilde  su  merkel   portretas
arabu teroristais ,nidelandu lyberastais , iskrypeliais ir agrastais , juodais rasistais, fasistais---dabar kaip Kisa Vorobjaninovas atsistojo y --trecia poza ir tare ---neleiskim teroristams pasinaudot pandemine situacija ,... kada bordely daret europoj reikejo apie tai pagalvot --po mustyniu niekas kulokais nemojuoja --guzus gydosi.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių