JT siekia surinkti beveik 29 mlrd. eurų skubiai humanitarinei pagalbai

Jungtinės Tautos trečiadienį paprašė skirti 28,8 mlrd. dolerių (26 mlrd. eurų) skubiai humanitarinei pagalbai dešimtims milijonų žmonių, kenčiančių nuo klimato kaitos ir užsitęsusių konfliktų.

JT Pasaulinėje humanitarinių poreikių apžvalgoje (GHO) nurodoma, kad 2020 metais 168 mln. žmonių visame pasaulyje reikės vienokios ar kitokios skubios pagalbos, įskaitant maistą, pastogę ir sveikatos apsaugą.

Tas skaičius yra „rekordinis dabartiniais laikais“, žurnalistams sakė JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams Markas Lowcockas (Markas Loukokas). Jis patikslino turintis galvoje periodą po Antrojo pasaulinio karo.

Poreikiai toliau auga iš dalies dėl to, kad „konfliktai vis labiau užsitęsia ir intensyvėja“, sakė M. Lowcockas.

„Kovų dalyviai demonstruoja visišką nesiskaitymą su humanitarine teise“, todėl konfliktų įtraukti civiliai vis dažniau būna priversti palikti savo namus ar patiria psichologinių traumų, sakė jis ir pridūrė, kad vis daugėja atakų prieš mokyklas ir medicinos įstaigas.

Be to, klimato kaita nulėmė ekstremalesnius meteorologinius reiškinius, tokius kaip sausros ir potvyniai, kurie sukelia humanitarines krizes, nurodė M. Lowcockas.

„Brutali tiesa ta, kad 2020-ieji bus sunkūs milijonams žmonių“, – pažymėjo jis.

Iš 168 mln. žmonių, kuriems, kaip numatoma, kitais metais reikės pagalbos, 109 milijonams, kuriems pagalba reikalinga labiausiai ir kuriems JT agentūros galėtų padėti, prašoma minėtų 28,8 mlrd. dolerių.

Daugiau kaip 3 mlrd. dolerių (2,7 mlrd. eurų) JT prašo didžiausioms humanitarinėms krizėms Jemene ir Sirijoje.

Venesueloje poreikis per praėjusius vienus metus išaugo labiausiai.

2019 metams JT Venesuelai siekė surinkti beveik 740 mln. dolerių (668,4 mln. eurų), bet katastrofiškai šalies ekonominei ir politinei krizei dar labiau paaštrėjus, dabar šis skaičius yra 1,35 mlrd. dolerių (1,22 mlrd. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
JT pasauliniai VAGYS 20 milijardu pavoks, o kiti 9 milijardai bus pasidalinti kazkur pakelej. Tie kam reikia matys ta pagalba kaip savo ausis be veidrodzio. Issigimes pasaulis kur zmones zudomi su klyksmu apie demokratija.

renka

renka portretas
pinigus Venesuelai, kai tuo pačiu metu, britai ir jankiai neatiduoda Venesuelos pinigų laikomų jų bankuose, tik laikomos sumos dešimtis kartų didesnės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių