JT vadovas: pasaulio atsakas į klimato kaitą apgailėtinas

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) ketvirtadienį pareiškė, kad pasaulis artėja prie klimato kaitos katastrofos, ir pasmerkė pasaulinį atsaką kaip apgailėtinai netinkamą.

Jis teigė, kad dėl dabartinės klimato politikos vidutinė temperatūra iki šimtmečio pabaigos bus 2,8 laipsnio Celsijaus didesnė nei prieš industrializaciją, tai yra beveik dvigubai didesnė nei JT tikslas – 1,5 laipsnio.

„Tai pranašauja katastrofą. Tačiau kolektyvinis atsakas tebėra apgailėtinas“, – spaudos konferencijoje sakė A. Guterresas.

„Žengiame katastrofos link plačiai atmerktomis akimis, o pernelyg daug žmonių nori viską statyti ant lengvabūdiško mąstymo, nepatikrintų technologijų ir pernelyg paprastų sprendimų. Atėjo laikas atsibusti ir susiimti“, – teigė JT vadovas.

Anot jo, iškastinio kuro pramonė turi ne tik siekti perėjimo, bet ir visiškai pasikeisti, eidama link švarios energijos ir „atsisakydama produkto, nesuderinamo su žmogaus išlikimu“.

A. Guterresas pridūrė: „Šalys toli gražu nevykdo klimato kaitos pažadų ir įsipareigojimų. Matau, kad trūksta ambicijų. Trūksta pasitikėjimo. Trūksta paramos. Trūksta bendradarbiavimo. Daugybė problemų, susijusių su aiškumu ir patikimumu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Žemė apsivalys nuo kvailių, kurių paskutiniu metu daug priviso. Ir tai tik į naudą. Jei išdvės tie kvaili jankiai ar kokie Geiropos išsigimėliai , jų vietą užims Afrikos negrai ir arabai , jie ir sukurs naują civilizaciją. Kuri išgyvens ir karštesniame klimate.

Galvoju

Galvoju portretas
Tam JT piliečiui priminčiau, kad su sveiko žmogaus išlikimu nesusiję ir supainiotų smegenų apie lyties supratimą ar panašių atsilaisvinusių sekso mėgėjų ar pedofilų su vėlevėlėmis ar kaukėmis sambrūzdžiai, pražūtingi žmogui ir prieštaraujantys gamtai lyčių keitimai, vergavimas pinigams parduodant bet kokios sažinės likučius dėl paramos nužmoginančioms ideologijoms, neištirtų kenksmingų technologijų, kaip kovid vakcinos platinimas, karai ir visos šios bjaurasties toleravimas ir stūmimas per tokius įrankius kaip sorošo fondai, PSO, TVF, JT ir tt. Būtent JT ir yra neįgali net agresorei Rusijai atimt veto teisę, tai to gutiereso kalba yra bevertė

Aš portretas
Sutinku su tuo gutieresu - Kovid vakcina buvo nepatikrinta technologija, neprisidėjo prie žmonių išlikimo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių