Pereiti į pagrindinį turinį

"Jukos" bylos veikėjų likimai skirtingi

2009-04-22 09:00

"Mažeikių naftą" valdžiusios bendrovės "Jukos" buvusiai teisininkei, kuriai pateikti kaltinimai laikomi Kremliaus kampanija prieš buvusį įmonės vadovą Michailą Chodorkovskį dalimi, pavyko ištrūkti į laisvę.

Svetlana Bachmina, atliekanti pusseptintų metų kalėjimo bausmę už grobstymą ir vengimą mokėti mokesčius, lapkritį už grotų pagimdė kūdikį.

Per nėštumą buvo atmesti du prašymai paleisti ją anksčiau. Tačiau vakar Maskvos teismas priėmė sprendimą dėl paleidimo anksčiau laiko.

Pats buvęs "Jukos" vadovas M.Chodorkovskis ir jo bendražygis Platonas Lebedevas apie laisvę gali tik pasvajoti. Tiesa, antradienį Maskvos Chamovnikų teisme juodu pareiškė, kad nepripažįsta savo kaltės dėl pateiktų kaltinimų, tačiau tai neturėtų lemti jų likimo.

Šįkart juodu teisiami, nes esą pasisavino 1998–2003 m. naftos bendrovės "Jukos" antrinių akcinių įmonių "Samaraneftegaz", "Juganskneftegaz" ir "Tomskneft VNK" naftos už daugiau kaip 892,4 mlrd. rublių ir 1998–2004 m. legalizavo dalį šių lėšų – 487,4 mlrd. rublių ir 7,5 mlrd. dolerių, taip pat 1998 m. pasisavino Rytų naftos bendrovės akcijų už 3,6 mlrd. rublių.

Apie naują M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo veikų tyrimą buvo sužinota 2005 m., baigiant nagrinėti pirmąją bylą dėl mokesčių nemokėjimo, kurioje juodu buvo nuteisti kalėti po aštuonerius metus.

Apžvalgininkai spėja, kad visos bylos yra politinis užsakymas, esą taip bandoma susidoroti su Kremliui nepaklususiu oligarchu ir jo bendru.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų