Jungtinė Karalystė iš atvykėlių reikalaus trijų COVID-19 testų

Britų vyriausybė dėl pandemijos dar kartą griežtina įvažiavimo taisykles. Į Jungtinę Karalystę atvykstantys asmenys ateityje turės pasidaryti iš viso tris koronaviruso testus – vieną neigiamą turėti jau atvykstant, o dar du atlikti per dešimties dienų karantiną. Tai antradienį Londone pranešė Sveikatos ministerija.

Papildomi testai turės būti atlikti antrą ir aštuntą karantino dieną. Testo kaštus turės padengti pats atvykėlis. Daugiau detalių sveikatos reikalų sekretorius Mattas Hancockas ketina pateikti antradienį parlamente.

Jau dabar į JK įvažiuojantys asmenys turi pateikti neigiamą koronaviruso testą, atliktą ne anksčiau kaip prieš 72 valandas. Naujomis priemonėmis vyriausybė tikisi dar labiau sumažinti mutavusių virusų įvežimo riziką.

Jau dabar galioja griežtos taisyklės atvykimui iš 33 pirmiausiai Pietų Amerikos ir Afrikos šalių. Iš šių šalių gali įvažiuoti tik JK pilietybę turintys ir gyvenamąją vietą JK deklaravę asmenys. Nuo kitos savaitės jie karantino laiką turės praleisti viešbutyje.

Melavusiems grės iki 10 metų nelaisvės

Į Jungtinę Karalystę (JK) atvykstantiems keliautojams, kurie neatskleis, kad lankėsi šalyse, įtrauktose į vyriausybės raudonąjį sąrašą, gali grėsti iki 10 metų kalėjimo bausmė, pranešė šalies sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas.

Sekretorius parlamente sakė, kad žmonėms, kurie, pildydami keliautojo anketą, pameluos ir neatskleis lankęsi į raudonąjį sąrašą įtrauktoje valstybėje, įskaitant Argentiną, Pietų Afrikos Respubliką (PAR), Zimbabvę, grės iki 10 metų kalėjimo bausmė.

„Šios priemonės bus įvestos šią savaitę, – sakė M. Hancockas. – Neabejoju šių priemonių rimtumu, nes tai, su kuo tenka susidurti, yra viena didžiausių grėsmių mūsų visuomenės sveikatai per visą valstybės istoriją.“

Nuo vasario 15 d. visi keliautojai, atvykstantys iš 33 didelės rizikos šalių, įskaitant kai kurias Pietų Amerikos bei pietinės Afrikos šalis, turės laikytis 10 dienų saviizoliacijos viešbutyje ir pateikti trijų COVID-19 testų neigiamus rezultatus.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį




NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pyderai, parasykit kad testai mokami. Tie trys testai kainuos apie 600 £.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių