Kijevas neatmeta galimybės įvesti taikdarių į Rytų Ukrainą

Ukraina svarsto galimybę įvesti taikdarių misiją į šalies rytus kaip vieną iš variantų, jei nepavyktų sureguliuoti konflikto pagal Minsko susitarimus, trečiadienį pareiškė ukrainiečių diplomatijos vadovas Vadymas Prystaika.

„Mūsų pasiūlymas – pamėginti išspręsti mūsų situaciją pagal sudarytus Minsko susitarimu. Jei mums nepavyks ir susidursime su visišku nenoru judėti į priekį, vienas iš mūsų tolesnių žingsnių variantas bus taikdarių misija“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras per Užsienio politikos ir Ukrainos integracijos Europos Sąjungoje parlamento komitetų bendrą posėdį.

Pasak V. Prystaikos, taikdarių misijos tik labai retais atvejais padeda išspręsti situaciją.

„Didžioji dalis istorijos rodo, kad šios misijos atveda iki konflikto įšaldymo, dažnai – dešimtmečiams“, – tvirtino ministras.

Konfliktas tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje tęsiasi nuo 2014 metų pavasario. Jis pareikalavo jau apie 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Šis karinis konfliktas prasidėjo po to, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant per sieną karių ir ginklų. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Ukraina, Rusija, Prancūzija ir Vokietija dar 2015 metais buvo sutarusios dėl paliaubų Rytų Ukrainoje pagal vadinamuosius Minsko susitarimus, bet kariniai veiksmai iki šiol tęsiasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas

viskas  portretas
prasidejo nuo to ,kai haholai uzsimane visoje soslendojoje kalbet haholu kalba,ta reikejo protingai ivest ,o dabar karas buvo pretekstas putino hebrai pradet kara,trumpai palilit haholus ramybeje tegu jie pasiunta,nes ten nieko gero sakalai grobsto sali,tas pats pries 30 buvo ir cia,tik be karo prixvatizavo.

Klausimeli

Klausimeli portretas
Tu klausimėli. Donecko ir Lugansko žemė priklauso Ukrainai ir jei ne Rusija, ten senų senovėje būtų tvarka. Žmonių jis mat klaus. Bambos gali paklausti ar gailisi savo jaunystės klaidų.

klausimėlis

klausimėlis portretas
O Donecko ir Lugansko žmonių jie atsiklausė? Mulkiai. Sutinka su Štainmacherio koncepsija, ir čia pat jos nepasirašo, ir be abejo, dėl to kalta Rusija, o todėl reikia į nepriklausomas rytų Ukrainos valstybes įvesti taikdarius. Įdomu, kaip jie tai sau įsivaizduoja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių