Kilo painiava dėl „AstraZeneca“ ir ES derybų vakcinos klausimu

Dėl suplanuoto „AstraZeneca“ ir Europos Sąjungos susitikimo šios farmacijos grupės vakcinos pristatymo vėlavimui aptarti trečiadienį kilo painiava.

Vienas ES pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad „AstraZeneca“ staiga pasitraukė iš susitikimo – jau trečio, sušaukto šią savaitę. Tai buvo įvertinta kaip ginčo dėl skiepų dozių pristatymo eskalavimas.

Tačiau netrukus po to „AstraZeneca“ paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė: „Galime patvirtinti, kad neatšaukiame dalyvavimo, kad dalyvausime vėliau šiandien (trečiadienį) įvyksiančiame susitikime su ES pareigūnais.“

Kol kas neaišku, ar „AstraZeneca“ pakeitė sprendimą dėl dalyvavimo, ar ES informacija, kad firma nedalyvaus, buvo neteisinga.

Europos Komisijos atstovė Dana Spinant žurnalistams sakė, kad situacija su „AstraZeneca“ vadovais „plėtojasi“.

„Negaliu pasakyti, ar „AstraZeneca“ bus atstovaujama“, – sakė ji ir pridūrė, kad per susitikimą tikimasi tam tikro kompanijos indėlio.

Viešas bendravimas šiuo klausimu tampa vis šiurkštesnis.

Europos Komisija reikalauja, kad „AstraZeneca“ vykdytų savo sutartinius įsipareigojimus dėl vakcinos dozių.

Tačiau „AstraZeneca“ generalinis direktorius Pascalis Soriot (Paskalis Sorio) antradienį duodamas interviu sakė, kad jo firma įsipareigojo tik „kiek įmanoma stengtis“ pristatyti numatytas dozes.

„Mes neįsipareigojome ES... Tokio įsipareigojimo Europai neturime“, – sakė jis.

P. Soriot taip pat sakė, kad buvusi ES narė Jungtinė Karalystė, kuri šiuo metu sparčiai skiepija „AstraZeneca“ vakcina, turėjo pranašumą prieš Bendriją, nes savo kontraktą pasirašė trimis mėnesiais anksčiau, todėl buvo laiko pašalinti „gedimus“ JK esančiose vakcinos gamyklose.

Vienas ES aukšto rango pareigūnas trečiadienį atmetė P. Soriot argumentus.

„Ginčijame daugelį interviu [išsakytų] dalykų, taip pat ir mintį, kad gamyklos JK yra rezervuotos pristatymui Jungtinėje Karalystėje. Tai netiesa“, – AFP sakė šis pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

avine

avine portretas
arabai netokie durni kaip tu kad savarankiskai susileistu cypuota suda i savo subine atsibusk runkeli....

Asilams

Asilams portretas
Gausite vakcina, kada visi arabai pasiskiepys ir dar liksite kalti, kad jiems trukdet skiepytis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių