Kim Jong Unas ragina didinti Šiaurės Korėjos branduolinį arsenalą

Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) paragino „eksponentiškai didinti“ Šiaurės Korėjos branduolinį arsenalą, įskaitant masinės gamybos taktinius branduolinius ginklus ir naujas raketas atsakomiesiems branduoliniams smūgiams, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pchenjane baigiantis svarbiam partijos susitikimui, Kim Jong Unas sakė, kad šalis 2023 metais privalo „nepaprastai sustiprinti karinius raumenis“, reaguodama į JAV ir Pietų Korėjos „priešiškumą“, paskelbė oficialioji naujienų agentūra KCNA.

Pareiškęs, kad Vašingtonas ir Seulas siekia „izoliuoti ir dusinti“ Šiaurės Korėją, Kim Jong Unas sakė, kad Pchenjanas sutelks dėmesį į „masinės gamybos taktinius branduolinius ginklus“ ir kurs „dar vieną tarpžemyninių balistinių raketų sistemą, kurios pagrindinė misija bus greitas atsakomasis branduolinis smūgis“.

Šie tikslai yra 2023 metų branduolinės ir gynybos strategijos „pagrindinė orientacija“, sakoma pranešime.

2022 metais karinė įtampa Korėjos pusiasalyje smarkiai išaugo, Šiaurės Korėjai kone kiekvieną mėnesį vykdant draudžiamus ginklų bandymus, įskaitant savo moderniausios tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą.

Rekordinius, kalbant apie ginklų bandymus, metus Pchenjanas užbaigė šeštadienį ryte paleisdamas tris artimojo nuotolio balistines raketas. Anksti sekmadienį buvo įvykdytas dar vienas bandymas, pranešė Pietų Korėjos kariškiai.

KCNA sekmadienį pranešė, kad tai buvo „superdidelių salvinės raketų ugnies sistemų bandymai“.

Atskirame KCNA pranešime cituojami Kim Jong Uno žodžiai, kad visa Pietų Korėja tapo pasiekiama šiais ginklais, galinčiais nešti taktines branduolines galvutes.

Šiaurės Korėja tai akcentuoja „siekdama įspėti dėl realių veiksmų galimybės“, sakė  Šiaurės Korėjos studijų universiteto, esančio Seule, profesorius Yang Moo-jinas (Jang Mudžinas).

„Šiaurės Korėja signalizuoja apie taktinį netiesioginio spaudimo Jungtinėms Valstijoms pasikeitimą spausdama Pietų Korėją ir eskaluodama įtampą Korėjos pusiasalyje“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skerdiena

Skerdiena portretas
Sitas parsas vis pleciasi, o ji supantys suneliai dar labiau kusta. Kosmaras kazkoks.

????

???? portretas
?????000
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių