Pereiti į pagrindinį turinį

Kim Jong-Unas tapo valdančiosios partijos pirmininku

2016-05-09 11:49
BNS inf.

Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-Unui (Kim Čen Unui) pirmadienį buvo suteiktas naujas titulas – jis tapo Korėjos darbo partijos pirmininku.

Apie tai paskelbta pirmajame per 36 metus valdančiosios partijos suvažiavime, kuris prasidėjo penktadienį ir buvo sušauktas tam, kad patvirtintų 33 metų Kim Jong-Uno aukščiausiojo lyderio statusą.

Tūkstančiai delegatų, tarp jų daug uniformuotų, entuziastingai plojo ir šaukė, kai Šiaurės Korėjos faktinis vadovas Kim Yong-Namas (Kim Jong Namas) paskelbė Kim Jong Uną partijos pirmininku, stebint užsienio žurnalistams.

Kim Jon Unas jau anksčiau vadovavo partijai, bet užėmė jos pirmojo sekretoriaus pareigas.

Jo pirmtakai po mirties išsaugojo savo titulus: dabartinio lyderio tėvas Kim Jong Ilas (Kim Čen Iras) tebėra „amžinasis generalinis sekretorius“, o valstybės įkūrėjas Kim Il Sungas (Kim Ir Senas), Kim Jong Uno senelis, tebelaikomas „amžinuoju prezidentu“.

Tik mažiau negu trečdaliui iš daugiau negu 100 užsienio žurnalistų, pakviestų į istorinį suvažiavimą, buvo leista apie 10 min. stebėti ceremoniją puošniuose Balandžio 25-osios kultūros rūmuose, papuoštuose raudonos ir aukso spalvos vėliavomis su Darbininkų partijos logotipu.

Anksčiau pirmadienį vienas Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC korespondentas buvo išsiųstas dėl Šiaurės Korėjos „orumo įžeidimo“ savo reportaže.

Kim Jong Unas šįkart vilkėjo ne jam įprastą kariško stiliaus aprangą, o vakarietišką kostiumą ir pilką kaklaraištį, taip pat buvo užsidėjęs didelius madingus akinius.

Pasigirdus karinio pučiamųjų orkestro fanfaroms, kurios skamba per kiekvieną Šiaurės Korėjos lyderio pasirodymą viešoje vietoje, Kim Jon Unas įžengė į sceną ir buvo sutiktas ovacijomis – keli tūkstančiai delegatų jam plojo atsistoję.

Delegatai skandavo „ Mansae!“, linkėdami lyderiui ilgo gyvenimo.

Jis ir kiti aukšto rango partijos pareigūnai užėmė kelias eiles scenoje, virš kurios buvo pavaizduoti Kim Il Sungo ir Kim Jong Ilo portretai. Scena taip pat buvo papuošta valdančiosios partijos simboliu – aukso spalvos kūju, pjautuvu ir teptuku raudoname fone.

Penktadienį prasidėjęs suvažiavimas tapo proga jaunajam lyderiui įtvirtinti savo statusą ir oficialiai sankcionuotų jo politinę byungjin doktriną, numatančią branduolinės ginkluotės stiprinimą kartu ekonomikos vystymu.

Kim Jonh Unas dar netgi nebuvo gimęs, kai 1980 metais įvyko ankstesnis Korėjos darbo partijos suvažiavimas, kuriame jo tėvas Kim Jong Ilas buvo patvirtintas tikėtinu šalies įkūrėjo Kim Il Sungo dabartinio lyderio senelio, įpėdiniu.

Vėliausias valdžios perėmimas įvyko mirus Kim Jong Ilui 2011 metų gruodį, o jaunasis lyderis uoliai ėmėsi stiprinti savo pozicijas ir kurti savą paveldą kaip Kimų valdančiosios šeimos paveldėtojas.

Vienas iš jo ankstyviausių žingsnių buvo pakeisti savo tėvo doktriną „Armija – pirmiau visko“ ( songun) saviške byungjin – ekonomikos ir branduolinio arsenalo vystymo politika.

Prognozuojama, kad partijos suvažiavimas tęsis dar porą dienų, bet jo darbotvarkė nebuvo oficialia paskelbta, todėl neatmestina, kad gali būti kokių nors staigmenų.

Suvažiavimo uždarymą tikriausiai žymės šventiškos masinės eitynės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų