Kim Jong Uno planai dėl kelionės į Hanojų viršūnių susitikimą tapo spėlionių objektu

  • Teksto dydis:

Pchenjano delegacijai pirmadienį atvykus į Vietnamo sostinę populiariu traukinio maršrutu iš Kinijos, karštligiškai spėliojama, kaip Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) atvyks susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) – traukiniu ar automobiliu.

Vašingtonas ir Pchenjanas išsiuntė jau kelias delegacijas į Vietnamą artėjant vasario 27–28 dienomis numatytam viršūnių susitikimui Hanojuje, tačiau pareigūnai kol kas neatskleidžia savo vizitų detalių.

Antradienį vienas šaltinis Vietname, žinantis, kaip organizuojami aukšto lygio diplomatiniai susitikimai, pranešė naujienų agentūrai AFP, jog keli Šiaurės Korėjos pareigūnai pirmadienį lankėsi Kinijos pasienyje esančiame rajone.

„Grupė iš Šiaurės Korėjos pirmadienį buvo Long Sono mieste. Ji išvyko tenai iš Hanojaus automobiliu“, – sakė šaltinis, pageidavęs likti nežinomu.

Tuo metu Japonijos televizija „Asahi TV“ informavo, kad šiaurės korėjiečių delegacija apžiūrėjo geležinkelio stotį viename netoli Kinijos sienos esančiame Vietnamo mieste, taip pat tikrino vietos kelių būklę.

Lang Sone nėra oro uosto, todėl įsisiūbavo spėlionės, kad Kim Jong Unas gali išvykti iš Kinijos į Vietnamą traukiniu ar automobiliu.

Kitą savaitę numatytos derybos rengiamos po pernai birželį įvykusio istorinio D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo Singapūre – tai buvo pirmas kartas, kai pareigas einantys JAV ir Šiaurės Korėjos lyderiai, kurių šalys formaliai tebekariauja, susėdo už vieno stalo.

Tuomet Kim Jong Unas atvyko į Singapūrą Pekino paskolintu lėktuvu.

Beveik 4 tūkst. km kelionė iš Pchenjano į Hanojų per Pekiną ir Lang Soną keleiviniu traukiniu galėtų užtrukti per 60 valandų.

Remiantis vienu šaltiniu, kurį citavo Seule įsikūręs „NK News“ naujienų tinklalapis, kelionė geležinkeliu sukeltų „pernelyg daug problemų pakeliui“, nes lėtas Kim Jong Uno traukinys galėtų sutrikdyti Kinijos greitųjų traukinių tinklą.

Kim Jong Unas taip pat galėtų atvykti traukiniu į Pekiną – į tokią kelionę jis buvo išvykęs jau kelis kartus – ir vėliau nuskristi į Hanojų.

Itin uždaros Šiaurės Korėjos lyderis dar viešai nepatvirtino, kad kitą savaitę susitiks su D. Trumpu Hanojuje – tai būtų jo pirmasis vizitas į Vietnamą.

Šiaurės Korėjos specialusis atstovas Jungtinėms Valstijoms Kim Hyok Cholas (Kim Hjok Čolas) turi artimiausiomis dienomis atvykti į Hanojų, kur vėliau šią savaitę susitiks su savo kolega iš JAV Stephenu Biegunu (Stivenu Biganu).

JAV valstybės sekretoriaus antrasis pavaduotojas Šiaurės Korėjai Alexas Wongas (Aleksas Vongas) jau yra nuvykęs į Vietnamo sostinę ir ruošiasi viršūnių susitikimui.

Pasak apžvalgininkų, per antrąjį viršūnių susitikimą būtina pasiekti apčiuopiamos pažangos, kadangi per pirmąsias derybas nuskambėjo tik miglotų pažadų dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo, beveik nenuvedusių iki konkrečių rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas portretas
Jankiai ruošia teroro ataką
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių