Kinija kiša pagalius PSO ekspertų tyrimui: atsisakė atskleisti duomenis

Kinija atsisakė atskleisti su pirmaisiais COVID-19 atvejais susijusius neredaguotus duomenis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ekspertų komandai, kuri Uhane ieškojo atsakymų į pandemijos ištakų klausimą, paskelbė vienas iš tyrėjų, praneša „Reuters“.

Tai galimai apsunkins pastangas išsiaiškinti, kokiu būdu protrūkis prasidėjo.

Tyrėjų komanda paprašė prieigos prie pirminių 174 COVID-19 atvejų duomenų. Pastaruosius atvejus Kinija užfiksavo protrūkio Uhano mieste pradžioje 2019 m. gruodį. Tyrėjams buvo pateikta tik su šiais bei kitais atvejais susijusi santrauka, teigė Dominicas Dwyeris, infekcinių ligų ekspertas iš Australijos, vienas iš tyrėjų komandos narių.

Šiuos pirminius anonimizuotus duomenis sudaro pacientams užduoti klausimai, jų atsakymai bei atlikta atsakymų analizė, teigė jis.

Ar tai politinis sprendimas, ar tai dėl laiko, ar sudėtinga tai įgyvendinti... Nežinau, ar yra kitų priežasčių, dėl kurių duomenys nėra prieinami.

„Tai standartinė protrūkio tyrimo procedūra“, – „Reuters“ žurnalistams šeštadienį sakė D. Dwyeris. Sidnėjuje jis šiuo metu yra saviizoliacijoje.

Ekspertas teigė, kad prieiga prie pirminių duomenų yra itin svarbi, nes tik pusė iš 174 atvejų yra siejami su Uhano jūros gėrybių turgumi, kur, kaip manoma, prasidėjo protrūkis.

„Štai kodėl atkakliai to prašome, – teigė D. Dwyeris. – Kodėl tai nebuvo įvykdyta, komentuoti negaliu – ar tai politinis sprendimas, ar tai dėl laiko, ar sudėtinga tai įgyvendinti... Nežinau, ar yra kitų priežasčių, dėl kurių duomenys nėra prieinami. Galima tik spėlioti.“

Kinijos valdžia ekspertams pateikė daug medžiagos, vis dėlto komandos galutinėje ataskaitoje bus paminėta pirminių duomenų problema. „PSO tyrėjai tikrai gavo daug daugiau duomenų nei praėjusiais metais. Tai savaime yra žingsnis į priekį“, – teigė ekspertas.

Komandos atlikto tyrimo ataskaita gali būti paskelbta jau kitą savaitę, penktadienį pranešė PSO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Uhane buvo vykdomi amerikonų eksperimentai, tai ko dar ieškoti...

kaunas

kaunas portretas
..O as manau,kad kinija privalo viska leisti tikrinti,nes tai yra PASAULINIO lygio organizacija [[[o ir infekcija pasklido visoje ZEMES planetoje]]butina zinoti viska visiems mums---ar tai ...tame turguje buvo uzkratas ,,ar kinija pagamino mirtina nuoda gamykloje ? Kazkas turetu izoliuoti tuos monstrus

manau Kinai aplamai neturetu ysileist sios PSO

manau Kinai aplamai neturetu ysileist  sios PSO portretas
,,,tyreju komandos,,, pas save ....nes neuzilgo gali netiketai kilt nauja --naujo covid --banga ......oi netikiu sia sarage tai pasauline formacijos korporaciju sukurta sarage su tik jai vienai zinaciai ju siekius ir tikslus ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių