Pereiti į pagrindinį turinį

Kinija planuoja išleisti įstatymą prieš lytinį priekabiavimą

2018-08-27 23:29
BNS inf.

Kinija planuoja naują įstatymą, pagal kurį bus draudžiamas lytinis priekabiavimas, o už priekabiavimo prevenciją bus atsakingi darbdaviai, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / A. Ufarto/BFL nuotr.

Plačios apimties civilinio kodekso projektas turi būti baigtas iki 2020 metų.

Tuomet jis bus pateiktas marionetiniam parlamentui – Nacionaliniam Liaudies Kongresui.

Siūlomose taisyklėse yra lytinio priekabiavimo draudimas ir apibrėžimas, kas yra pažeidimas, sakoma oficialiosios naujienų agentūros „Xinhua“ pranešime.

Šiuo metu Kinijoje nėra lytinio priekabiavimo teisinio apibrėžimo ir jokių nacionalinių taisyklių dėl to, kaip traktuoti tokius atvejus mokyklose ir darbo vietose.

Darbdaviai turės „imtis deramų priemonių“, kad užkirstų kelią lytiniam priekabiavimui darbo vietose, ir tinkamai spręsti skundus, pranešė „Xinhua“.

Kinijoje pastaraisiais mėnesiais plėtėsi judėjimas „#MeToo“, įvairiems garsiems asmenims buvo pareikšta įtarimų dėl nederamo lytinio elgesio.

Tarp jų yra buvęs vyriausybės vadovaujamos budistų asociacijos vadovas, kurio atžvilgiu vykdomas tyrimas dėl įtariamo lytinio smurto prieš kelias globotas vienuoles, ir vienas garsus televizijos laidų vedėjas.

Rengiamas civilinis kodeksas buvo aptartas per Nacionalinio Liaudies Kongreso Nuolatinio komiteto posėdį.

Tarp kitų siūlomų pakeitimų yra vieno mėnesio nusiraminimo periodas prieš skyrybas, kurio metu bet kuri šalis gali atsiimti savo pareiškimą, ir galimas šeimų dydžio limito keitimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų