Pereiti į pagrindinį turinį

Kirgizijoje per protestus suimti mažiausiai 142 žmonės

2009-07-29 17:01
Kirgizijoje per protestus suimti mažiausiai 142 žmonės
Kirgizijoje per protestus suimti mažiausiai 142 žmonės / AFP nuotr.

Kirgizijos opozicija pranešė, kad per trečiadienio protestus sostinėje Biškeke ir aplink jį buvo areštuoti mažiausiai 142 demonstrantai.

Opozicijos atstovas sakė, kad per žygį iš Biškeko automobilių turgaus į prezidento rūmus buvo areštuota 80 žmonių, o per kitą žygį prie prezidentūros, kuris prasidėjo gyvulių turguje - 42 žmonės. Dar 20 opozicijos šalininkų buvo areštuota Beš Kungėjaus kaime netoli Biškeko.

Įvairūs protestai sostinėje ir aplink ją buvo organizuojami siekiant užkirsti kelią griežtoms policijos priemonėms. Protestuotojai vylėsi nužygiuoti prie prezidentūros ir protestuoti prieš įtariamą sukčiavimą per praėjusią savaitę įvykusius prezidento rinkimus, kuriuos didžiule persvara laimėjo dabartinis šalies lyderis Kurmanbekas Bakijevas.

Opozicija taip pat paskelbė, kad visoje šalyje vyksta kitos protesto akcijos. "Jie taip pat areštuoja mūsų žmones regionuose", - sakė opozicijos atstovas Ulanas Manajevas.

Pradiniuose pranešimuose buvo sakoma, kad per demonstraciją, kuri pajudėjo iš automobilių turgaus, buvo areštuota 200 žmonių, bet vėliau opozicija pranešė, kad šis skaičius yra daug mažesnis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų