Klausimo apie dar vieną kadenciją prezidento poste sulaukęs V. Putinas: pageidauju neatsakyti

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigė, kad kalbos apie galimą jo įpėdinį „destabilizuoja“ šalies politinę sistemą, ir pridūrė dar neturįs planų dėl savo ateities.

Per stočiai CNBC duotą interviu 69-erių V. Putinas atsisakė nurodyti, ar ketina pasilikti Kremliuje po 2024 m., pasibaigus jo dabartinei kadencijai prezidento poste.

„Kalbos apie tai destabilizuoja situaciją, – jis sakė interviu JAV stočiai. – Situacija turi būti stabili ir saugi, kad valdžios struktūros galėtų patikimai veikti ir būtų galima ramiai žvelgti į ateitį.“

Nors V. Putinas pažymėjo, kad galėtų vėl teisėtai pretenduoti į prezidento postą, jis pridūrė dar nepriėmęs jokių sprendimų.

„Aš pageidauju neatsakyti į tokius klausimus, – teigė jis. – Iki kitų rinkimų dar likę daug laiko.“

Rusijos valdžios institucijos pernai priėmė Konstitucijos pataisas, kurios leido V. Putinui likti valdžioje iki 2036 m. Anot opozicijos, V. Putinas taip siekia tapti „amžinu prezidentu“.

Tačiau kai kurie politikos ekspertai neatmeta galimybės, kad V. Putinas galimai rengiasi atsistatydinimui, ir atkreipia dėmesį į vis dažniau pastebimus nesutarimų tarp aukšto rango pareigūnų ženklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIK SMAGIAI PASIJUOKIAU

TIK SMAGIAI PASIJUOKIAU portretas
Kaip "nedemokratinės" Rusijos Prezidentas objektyviais skaičiais, logika ir kompetencija VISUOSE srityse pastatė Amerikos spaudos atstovę į tikrai nepavydėtiną padėtį. Į vieną ir tą pati klausimą jam, vos ne paraidžiui, teko jai aiškinti elementarius logiškus atsakymus. Kažin kaip jaustųsi "demokratinės" JAV Prezidentas Putino vietoje?...Smagaus juoko užtektų geram pusmečiui.

Radzi

Radzi portretas
Kam uzduoda kvailus klausimus? Sitas sedes, kol nudves…

o

o portretas
kgb marionetes to nezino nes ne nuo 1 nepriklauso?====
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių