Kosovo parlamente opozicija vėl paleido ašarines dujas

  • Teksto dydis:

Kosovo įstatymų leidėjai iš opozicijos antradienį parlamente leido ašarines dujas ir purškė pipirines dujas, o prie parlamento pastato susirinkę demonstrantai svaidė akmenis ir dažus, vėl atsinaujinus protestams dėl susitarimų su Serbija.

Opozicijai priklausantys parlamentarai jau ne vieną savaitę yra faktiškai paralyžiavę parlamento darbą, siekdami sužlugdyti Europos Sąjungos tarpininkaujamą dialogą su Serbija ir reikalaudami atšaukti susitarimus su Belgradu.

Kosovas, kurio dauguma gyventojų yra albanai musulmonai, 2008-aisiais vienašališkai paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos, kurią Belgradas griežtai atsisakė pripažinti ir tebelaiko Kosovą savo pietine provincija.

Nepaisant gausių policijos pajėgų, kurios sutelktos parlamento viduje ir aplink jo pastatą, antradienį posėdžių salėje jau ketvirtą kartą buvo paleistos ašarinės dujos, o opozicijai priklausantis įstatymų leidėjas Albinas Kurti ( Albinas Kurtis) papurškė pipirinių dujų, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Partiją „Apsisprendimas“ (Vetëvendosje) įkūręs A.Kurti, kuris yra viena ryškiausių figūrų vykstančiuose protestuose, papurškė dujų į ministrų pusę, bet buvo atkirstas dviem eilėmis sustojusių policininkų.

Kai darbas buvo sutrikdytas, valdančiosios koalicijos įstatymų leidėjai persikėlė į kitą salę, kad pabaigtų ateinančių metų biudžeto projekto svarstymui skirtą posėdį nedalyvaujant opozicijos deputatams.

„Tai nusikalstama veika ir prieš asmenis, kurie už ją atsakingi, turi būti imtasi priemonių. Jie turi atsakyti prieš įstatymą“, - sakė premjeras Isa Mustafa deputatams pratęsus posėdį.

„Neleisime 30 deputatų mažumai trikdyti parlamento daugumos darbo“, - pabrėžė jis.

Tuo tarpu prie parlamento pastato susirinkę maždaug 100 protestuotojų svaidė į policininkus akmenis, butelius ir dažus, o šie atsakydami leido ašarines dujas, pranešė AFP fotografas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių