Kremlius: V. Putinas nedalyvaus J. Prigožino laidotuvėse

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nedalyvaus privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino laidotuvėse, nurodė Kremlius.

Apie tai antradienį pranešė rusų žiniasklaida, įskaitant nepriklausomą portalą „Meduza“.

„Prezidento dalyvavimas [J. Prigožino laidotuvėse] nenumatomas“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Konkrečiai apie laidotuves informacijos neturime. Vis dėlto sprendimą dėl to priima giminės ir artimieji. Čia nieko be jų negalime kalbėti“, – pridūrė jis.

Kaip pažymi britų transliuotojo BBC rusų redakcija, antradienį Šv. Serafimo kapinėse Sankt Peterburge atsirado policijos užtvarų. Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad ten gali būti palaidoti žmonės, žuvę per „vagneriečių“ lėktuvo, kuriuo, kaip pranešama, skrido ir J. Prigožinas, katastrofą.

Oficialios informacijos apie „Wagner“ įkūrėjo J. Prigožino laidotuves nebuvo, tačiau net keliose Sankt Peterburgo kapinėse šiuo metu vyksta pasirengimas laidotuvėms.

Praėjus lygiai dviem mėnesiams po „Wagner“ samdinių maišto Rusijoje, trečiadienį prie Tverės sudužo su šia grupe susijęs privatus lėktuvas ir žuvo 10 lėktuve buvusių žmonių, įskaitant, kaip manoma, grupuotės vadovą J. Prigožiną.

Kol kas informacija apie J. Prigožino žūtį nėra galutinai patvirtinta.

Rusijos tyrimų komitetas sekmadienį patvirtino „Wagner“ vado mirtį.

Dalis ekspertų ragino pasirodžiusią informaciją vertinti atsargiai ir atkreipė dėmesį, kad tokia Rusijos pareigūnų informacija nėra laikytina „Wagner“ įkūrėjo mirties patvirtinimu.

Kremlius penktadienį taip pat griežtai atmetė gandus, kad užsakė nužudyti privačios karinės bendrovės „Wagner“ bosą J. Prigožiną.

Rusijos pareigūnai pranešė pradėję tyrimą dėl oro eismo taisyklių pažeidimų, tačiau apie galimas incidento priežastis nekalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ne

O ne portretas
Tai ne Mes bailiai Tai apsisikus SUTRAUKA KREMLIAUS patvorine ziurke baili!!!!

Ot jus 2 DEBiLAi

Ot  jus 2 DEBiLAi portretas
bailiai čia jus ...

Taigi

Taigi  portretas
Baili ta nusususi bunkerio žiurkė.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių