Kremlius B. Johnsono teiginį apie V. Putino grasinimą raketomis vadina melu

Kremlius pirmadienį atmetė kaip melą buvusio Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) kaltinimus, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas grasino asmeniškai pulti jį raketomis, prieš pat įsakydamas Rusijos pajėgoms įžengti į Ukrainą.

„Tai, ką pasakė B. Johnsonas, yra netiesa. Tiksliau, tai melas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Be to, tai arba sąmoningas melas – tada reikia paklausti B. Johnsono, kokiu tikslu jis pasirinko tokią įvykių versiją, – arba tai buvo netyčinis melas, ir jis iš tikrųjų nesuprato, apie ką su juo kalbėjo prezidentas V. Putinas“, – pridūrė jis.

Kaip teigiama naujame transliuotojo BBC dokumentiniame filme, kuris turi būti parodytas pirmadienį, toks grasinimas nuskambėjo telefonu prieš pat Maskvai 2022 metų vasarį įsakant įvesti karius į Ukrainą.

„Žinau, kas buvo aptarta per šį pokalbį... Jokių grasinimų raketomis nebuvo“, – sakė D. Peskovas.

BBC dokumentiniame filme pasakojama apie ne vienus metus iki invazijos į Ukrainą didėjusius nesutarimus tarp Rusijos lyderio ir Vakarų.

Filme pasirodo ir Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis – jis pasakoja apie savo sužlugdytą siekį įstoti į NATO prieš Rusijos puolimą.

„Jei žinote, kad rytoj Rusija okupuos Ukrainą, kodėl neduodate man ko nors, kuo galėčiau tai sustabdyti? – sakė jis. – Arba, jei negalite man to duoti, sustabdykite jį patys.“


Šiame straipsnyje: Borisas JohnsonasKremliusDmitrijus Peskovaskaras Ukrainojeraketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių