Kyjive viešintis B. Johnsonas: V. Putino siaubingi tikslai žlunga

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), viešėdamas Kyjivve, šeštadienį pažadėjo Ukrainai perduoti šarvuočių ir priešlaivinių raketų, pagyręs ukrainiečių kariuomenę už „didžiausią XXI amžiaus karinį žygdarbį“.

„Dėl ryžtingo prezidento [Volodymyro] Zelenskio vadovavimo ir nenugalimo Ukrainos žmonių didvyriškumo bei drąsos, [Vladimiro] Putino siaubingi tikslai žlunga“, – pareiškė jis po susitikimo su V. Zelenskiu, teigiama Downing gatvės pranešime.

B. Johnsonas pristatė papildomą karinę pagalbą – 120 šarvuočių ir naujų priešlaivinių raketų sistemų, „skirtą paremti Ukrainą šiuo svarbiu etapu, kol tęsiasi neteisėtas Rusijos puolimas“, sakoma pranešime.

 

 

Ši parama papildys JK penktadienį paskelbtą pagalbą, kurią sudaro papildomos priešlėktuvinės raketos „Starstreak“, dar 800 prieštankinių raketų, taip pat bepiločiai orlaiviai, skirtis „tiksliems smūgiams“ prieš rusų pajėgas.

Pasaulio galiūnėms surengus lėšų Ukrainai rinkimo akciją, B. Johnsonas taip pat pažadėjo papildomus 500 mln. eurų per Pasaulio banką.

Jungtinė Karalystė tvirtai stovi greta Ukrainos šioje tebesitęsiančioje kovoje ir esame pasirengę teikti pagalbą ilgą laiką.

B. Johnsonas pažymėjo, kad jam buvo „privilegija“ asmeniškai susitikti su Zelenskiu vizito metu, apie kurį Londonas iš anksto nepranešė.

„Ukraina paneigė prognozes ir atstūmė Rusijos pajėgas nuo Kyjivo prieigų, taip atlikdama didžiausią XXI amžiaus karinį žygdarbį“, – kalbėjo jis.

„Šiandien aiškiai pasakiau, kad Jungtinė Karalystė tvirtai stovi greta Ukrainos šioje tebesitęsiančioje kovoje ir esame pasirengę teikti pagalbą ilgą laiką“, – pridūrė jis.

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBorisas JohnsonasJKUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių