Latvija didina Irake dislokuojamų karių skaičių

  • Teksto dydis:

Latvija ketina didinti Irake dislokuojamų karių skaičių ir pratęsti savo dalyvavimą misijoje šioje šalyje, nepaisant praeitą savaitę Irano paleistų raketų į Irako karines bazes.

Latvijos vyriausybė patvirtino tęsiamą dalyvavimą JAV vedamos koalicijos prieš „Islamo valstybės“ (IS) teroristinę grupuotę misijoje iki 2022-ųjų vasario 1 d.

Vyriausybė taip pat nusprendė didinti Irake dislokuotų karių skaičių iki 30. Latvių kariai Irako Al Asado bazėje buvo dislokuoti mokomaisiais tikslais. Būtent į šią bazę praeitą savaitę Iranas paleido raketas.

Šiuo metu prie koalicijos veiklos Latvija prisideda išlaikydama šešis karinius instruktorius, kurie apmoko irakiečių saugumo pajėgas. Latvių kariai tarnauja Danijos kontingente, kuriame taip pat tarnauja ir šeši Lietuvos kariai.

Kariai buvo laikinai perkelti į Kuveitą, po to, kai JAV vedama koalicija sustabdė savo veiklą Irake, tuo siekdama apsaugoti karius nuo galimos Irano atakos.

Vyriausybės sprendimui pratęsti Latvijos dalyvavimą misijoje ir didinti karių skaičių Irake dar turės pritarti parlamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
NORMALIAI PROTAUJANČIOS ŠALYS KARIUS IŠ IRAKO IŠVEDĖ,BET SUBINLAIŽĖS DAR DIDINA.JUK REIKIA JANKIAMS BE VAZELINO....AR NE SULAUKSIM AZIJIEČIŲ KERŠTO.TADA SU ŠAKĖM TEKS TUO PRIDURKUS VERSTI,BET KALTŲ AIŠKU NEBUS.

...

... portretas
Ir po kiek jankiai mūsų braliukus perka?.. pigiau nei lietuvius?.. :
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių