Latvija mažina akcizą alkoholiui 15 proc.

Vos Latvijos premjerui Krišjaniui Kariniui prakalbus apie šalies atsakymą į Estijos sprendimą mažinti alkoholio akcizą, Latvijos Seimas skubos tvarka pirmuoju svarstymu priėmė pataisas dėl akcizų stipriajam alkoholiui mažinimo 15 proc., praneša lsm.lv.

Akcizų įstatymo pataisos buvo priimtos 61 parlamentarui balsavus už. 8 Seimo nariai prieštaravo pataisų priėmimui.

Seimas vėl rinksis penktadienį, kai vyks antrasis akcizų įstatymo pataisos svarstymas. Tikėtina, kad parlamentarai priims pataisas ir akcizas stipriajam alkoholiui Latvijoje 15 proc. mažės jau nuo liepos.

Tokio skubaus akcizo mažinimo Latvija ėmėsi po to, kai Estija netikėtai paskelbė nuo liepos 1 d. ketvirtadaliu mažinsianti akcizą alkoholiui. Premjeras K. Karinis pavadino tokį Talino sprendimą „akcizų karu“ ir patikino, kad Latvija neturi kito pasirinkimo, kaip tik daryti tą patį.

Tuo tarpu Estijos premjeras Juris Ratas pabrėžė, kad jo šalis nesivels į šias „akcizų lenktynes“ ir toliau nemažins akcizo alkoholiui.

„Estija nesivels į šias lenktynes dėl alkoholio akcizo mažinimo“, – Estijos visuomeniniam transliuotojui ERR sakė J. Ratas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kas gėrė , tas ir gers. Nesvarbu, pigu, ar brangu.

Onute

Onute portretas
Tai dabar varysim i Latvija,gersim,gersim kol viska pragersim,irodysim,kad snapsas lietusi laisvai,o kai pragersim kepenis,klyksim ,kad kalta valdzia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių