Latvijoje sustabdytas vienos „AstraZeneca“ skiepų partijos naudojimas

Latvijos sveikatos apsaugos inspekcija ir Valstybinė vaistų agentūra (ZVA) imdamasi atsargumo priemonių sustabdė vienos „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 dozių partijos naudojimą, naujienų agentūrai BNS nurodė ZVA atstovė Dita Okmane (Dita Uokmanė).

Latvijos pareigūnai gavo informacijos, kad Austrijos pareigūnai imdamiesi atsargumo priemonių sustabdė skiepijimą „AstraZeneca“ vakcinos partijos ABV5300 dozėmis, kol aiškinsis vieno paskiepyto žmogaus mirtį ir kito susirgimą.

Austrų pareigūnų gauti du pranešimai yra susiję su šia „AstraZeneca“ skiepų partija. Viena moteris mirė dėl sunkių kraujo krešėjimo sutrikimų, o kitai moteriai išsivystė plaučių embolija, bet ji jau sveiksta.

„Šiuo metu nėra priežastinio ryšio su paskiepijimu įrodymų“, – sakė šaltiniai Austrijoje. Vis dėlto atsargumo sumetimais šios partijos dozių naudojimas sustabdytas ir Latvijoje.

Kaip nurodo ZVA, kol kas nebuvo pranešimų apie kokius nors rimtus sveikatos sutrikimus, nulemtus šios partijos skiepų.

Vasario 11 dieną Latvija gavo 9,6 tūkst. vakcinos dozių iš šios partijos ir dauguma jų jau yra panaudotos. 1 190 dozių kol kas nepanaudota.

1,6 mln. partijos ABV5300 dozių buvo paskirstytos 17 Europos Sąjungos narių: Lietuvai, Estijai, Liuksemburgui, Latvijai, Airijai, Danijai, Bulgarijai, Austrijai, Graikijai, Švedijai, Nyderlandams, Lenkijai, Ispanijai, Prancūzijai, Islandijai, Maltai ir Kiprui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AR NE LAIKAS LIETUVAI SUSIRŪPINTI ?

AR NE LAIKAS LIETUVAI SUSIRŪPINTI ? portretas
Lietuva dar gavo 33.6 tūkstančių AstraZeneca vakcinų. Nesuprantu, kodėl Lietuva elgiasi taip neatsakingai - tūkstančiais pirkdama tą neprognozuojamą vakciną? Oficialiai, jos patikimumas tik 62 %.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių